Ignasivirus

per El Pou, 14 de febrer de 2020 a les 12:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2O22. PER EMISSARI 2022


No patiu tant pel coronavirus. El brot el teniu lluny, a més de 9.000 km i la letalitat del virus és tres cops inferior a la de la grip comuna. Un virus llunyà i molt menys perjudicial que la corona espanyola, el brot de la qual el teniu a 500 km, i ja sabeu quina és la vacuna per exterminar-la... El que sí que us hauria de preocupar són els virus de quilòmetre zero, els que broten al costat de casa vostra i, per tant, el més probable és que us els mengeu amb patates.
 
Manresa Turisme va farcir –en excés– l’agenda de l’any 2022 amb activitats de tota mena per promocionar i divulgar la ciutat i la figura de Sant Ignasi de Loiola. Moltes d’aquestes tenien també l’objectiu de mostrar com es vivia a Manresa l’any 1522, tals com el Tap'Antic 1522 o l’edició de la Fira de l'Aixada de l’any 2022. Però també hi van haver iniciatives com el Burring Manresa, que va omplir la ciutat de rucs per oferir un mitjà de transport sostenible. O fets desafortunats com la nevada de "farlopa" que va obrir les portes no només a pelegrins comuns, sinó també a pelegrins que traficaven amb substancies de maneres poc salubres. 
 
La qüestió és que aquella sobreexplotació d’estils de vida pretèrits en una ciutat suposadament contemporània, van ser l’origen del brot de l’ignasivirus en el primer trimestre de l’any 2022. El virus es transmetia per via respiratòria i, en poques setmanes, el 100% de la població manresana n’estava infectada. Sospitosament, no es va contagiar ningú de fora de la capital del Bages. Els símptomes més comuns del virus eren la urticària a l’aigua –que impedia que els corromputs es poguessin rentar–, deliris, incontinència rectal i el més nostrat de tots: exclamar els eslògans ignasians de Manresa Turisme, sense solta ni volta. Manresa va ser aïllada en quarantena durant setmanes fins que un ciutadà va descobrir la cura de l’ignasivirus: marxar de Manresa i alliberar-se espiritualment. I així va ser com, des de mitjans de març fins a pràcticament el dia de Sant Jordi, la ciutat es va convertir en fantasma per fer net del virus ignasià que, curiosament, es va eradicar evitant durant uns dies tot allò relacionat amb els "exercicis espirituals".



Participació