La continuïtat del col·legi Camps i Fabrés perillava

per El Pou, 12 de febrer de 2020 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de març de 1995, amb el títol de "Crisi al Camps i Fabrés", elaborat per Jesús Vilallonga, analitzava els problemes que patia l’escola Camps i Fabrés –un dels centres privats amb més alumnes a la ciutat, no concertat–, a causa de la mala gestió de les empreses que l’havien administrat.
 
Portada del núm. 87.

El col·legi encetava el quart procés per tornar a funcionar amb normalitat, després de la defunció de l’administrador únic, Francesc "Bernat" Salvadó, exgermà de la Salle, que havia estat trobat mort a la seva habitació de l’hotel Pere III, el 22 d’agost de 1993. El centre havia estat envoltat de polèmiques, com ara el fet que alguns antics professors havien denunciat que sovint havien d’aprovar alumnes sota pressió de la direcció, cosa que el nou equip negava a la revista.
 
L’edifici de la sabateria Ecsa s’enfonsava en ple dia
 
El dia 15 de febrer, l’edifici de la sabateria Ecsa, a la cantonada entre el carrer Carrió i el Guimerà, s’ensorrava mentre els operaris treballaven en el seu enderrocament, sense provocar ferits. Cinc dies abans, el dirigent veïnal Josep Rueda –mort el 23 de desembre passat– feia públic que formaria part de la llista de CiU a l’Ajuntament. I el dia 26, un total de 36 colles sardanistes omplien el primer tram del Passeig, en el 50è concurs nacional sardanista, amb la novetat d’incloure-hi la "sardanova" impulsada per Santi Arisa.



Participació