Les propostes culturals de gener

per El Pou, 18 de gener de 2020 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Comencem l'any amb propostes de teatre, música i cinema.
TEATRE
"Estat decepció", teatre de denuncia 
Joan Morros 
 
La programació teatral del teatre Conservatori comença el divendres 31 de gener amb un muntatge de la Sala Flyhard contundent i de plena actualitat. "Estat decepció", escrita i dirigida per Carla Torres, pren com a punt de partida uns altercats d'uns estudiants enfrontats a la policia. Una comèdia agredolça, que ens parla de la corrupció tant a nivell policial com jurídic o polític. Un treball amb tres actors i dues actrius, ple d’enginy a l’hora de representar la varietat de personatges i transmetre les diferents situacions.



MÚSICA
Inici d’any carregat 
Marc Vilanova
 
Per a la primera tria musical d’aquest 2020, anirem el teatre Kursaal amb algunes de les seves interessants propostes del mes de gener. En primer lloc en visitaran Mishima. La banda de David Caraben presentarà a Manresa el seu últim treball "Ara i aquí", a través del qual celebren els 20 anys de trajectòria de la formació (divendres, 10 de gener, 21:30 h). En segon lloc un volem recomanar el concert de Pegasus. La banda pionera de jazz-fusió al nostre país vol acomiadar-se del seu fidel públic amb una gira on volen demostrar que el seu virtuosisme roman intacte en el temps (diumenge, 19 de gener, 18 h). Finalment, us deixem el retorn a casa de Salva Racero, que ja fora del format musical puja de nou als escenaris per presentar el seu treball en solitari "Immortals", acompanyat d’una banda de músics de luxe (divendres, 24 de gener, 21:30 h). No ens oblidarem de la Sala Stroika per als fans de la disbauxa, la ballaruga i la cançó combativa, que podran gaudir de nou dels Pirat's Sound Sistema, els quals amb més de 15 anys de recorregut han confeccionat un repertori farcit d’himnes "reggae" i "dancehall", on no faltarà el seu darrer tema, "Octubre" (divendres, 31 de gener, 1:00 h).
 
CINEMA
Star Wars, l’ascens de Skywalker
Laura Vidal
 
El Nadal és època de nostàlgia, i de fet és una mica la nostàlgia la que ha portat a molts de nosaltres aquests dies al cinema per veure l’ última, aquest cop si o això diuen, de les pel·lícules de "La Guerra de les Galàxies", o el que a tall de màrqueting ara tothom coneix amb el nom original: el final de la saga Star Wars. S’apaguen els llums, apareixen les lletres en blau “... en una galàxia molt llunyana...” i de cop la fanfàrria de John Williams que tothom coneix, només per això ja podríem dir que val la pena viure l’experiència en pantalla gran. Amb "L’ascens d’Skywalker" J.J. Abrams ens dona respostes i ens tanca les històries de Rey, Finn i Poe, els nous protagonistes. Deixa espai també a personatges clàssics com Luke, Leia i Han Solo, tot amanit amb la meravellosa música de Williams, que per moments ens retorna a episodis passats. No en desvelarem la trama, però per als nous amants de la saga satisfà el que de la pel·lícula se n’espera: acció, tensió, batalles i una protagonista femenina, potent i forta; i per als vells amants ens regala l’aparició d’alguna vella glòria, l’aroma de "clàssic" i la llagrimeta de saber que, segons sembla, ja no n’hi haurà més. Amb aquest Episodi IX acaben 40 anys d’històries galàctiques que pas a pas han anat enganxant generació rere generació. «May the Force be with you».
 



Participació