La ciutat vivia d’esquena a la comarca

per Jaume Puig, 10 de gener de 2020 a les 14:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de gener de 1995, amb el títol de "Manresa vista des de la comarca", es proposava conèixer la visió que tenien els bagencs de la capital comarcal. 
 
Portada del núm. 85.

Centralista, ben comunicada, tancada en ella mateixa, un poble gran... eren algunes de les expressions que feien servir les persones de les poblacions del voltant entrevistades per la revista. La sanitat i el comerç eren la punta de llança i el Consell Comarcal es veia com possible bona eina, però poc eficaç fins llavors. En parlaven els alcaldes de Súria (Jaume Ros) i l’alcaldessa de Cardona (M. Àngels Gassó), entre d’altres. Un altre reportatge abordava la febre de les trobades de "motards" a la carretera de Can Maçana.
 
S’inaugurava la plaça Porxada
 
El dia 16 de desembre, l’alcalde Sanclimens inaugurava la plaça Porxada, l’única amb accés prohibit als cotxes. El dia 2 havia obert la novena ExpoNeu al Palau Firal i el dia 3 el col·lectiu Sloboda, Bagencs pels Balcans, engegava una recollida d’aliments per enviar-los a la localitat bosniana de Tuzla. El dia 4 desapareixia l’encarregada del McDonald’s del Passeig, sense que se’n sabés la causa, quan anava a ingressar 700.000 pessetes al banc. D’altra banda, el dia 15 dimitia el director general de Caixa Manresa, Francesc Domènech, després d’una imputació que el jutge havia desestimat, i el dia 22 Manel Villaplana deixava el càrrec de director general de Ràdio Manresa. 



Participació