Dretes i esquerres

per Pere Culell, 10 de gener de 2020 a les 12:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
La dreta espanyola ha fet tot el possible per evitar que Podemos governi en coalició amb el PSOE; ho viuen com si els haguessin entrat a casa. Des dels mitjans de comunicació afins i des de la JEC, un òrgan administratiu electoral sense funcions jurídiques, que s’ha atrevit a inhabilitar sense sentència ferma el MHP Torra, i al vicepresident Junqueras desobeint el TJUE. A més, amb Casado filtrant la resolució abans de fer-se pública. Una vergonya.
 
El mateix PP que va dur l’Estatut retallat del 2006 al TC, que controlava per darrere la sala segona del TS i que ha estat informat abans que ningú de la resolució de la JEC. Una resolució pensada per atacar el PSOE, sobretot. Per intentar dinamitar l’acord de constituir, per primera vegada, una taula de negociació bilateral entre governs, sense limitacions, havent reconegut que existeix un problema polític i que acabarà en una consulta a Catalunya sobre els resultats de la taula.

 
Una taula vista, lògicament, amb escepticisme, però que pot posar novament en evidència Pedro Sánchez si no es posa en marxa aquest mateix gener. Una taula on els components de la part catalana els triarà el Govern. Una consulta que pot arribar a ser, per fi, una manera clara de conèixer la voluntat dels catalans en relació al nostre futur polític. Una taula que ha estat reclamada als carrers amb el famós crit de "Spain, sit and talk". Una taula que ERC ha reclamat en les eleccions d’abril i novembre, escenificant-ho amb una cadira buida a l’escenari dels actes electorals. Unes eleccions que ERC va guanyar. I ara, a seure i parlar. De tot.
 
Arxivat a:
Opinió, OPINIÓ



Participació