Al Bages, hi havia més de 7.000 aturats

per Jaume Puig, 30 de desembre de 2019 a les 16:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central de la  revista del mes de desembre de 1994, elaborat per Joan Garriga, Annabel Sardans, Marta Serra i Mireia Vila, amb el títol de "La feina de buscar feina",  parlava del nombre d’aturats a la comarca, un total de 7.575, un 57% dels quals eren dones

Portada del núm. 84

La xifra d’aturats havia disminuït, però sobretot a causa de la liberalització del mercat de treball, que comportava que la majoria de contractes de treball signats fossin temporals i de baixa qualitat, com afirmaven els sindicats a la revista. Amb la llei de desenvolupament de les empreses de treball temporal (ETT), es legalitzava una situació que sovint permetia «explotar la gent», segons explicava Laura Massana, llavors coordinadora del CEPROM. 
 
Acampada pel 0,7% a la plaça d’Espanya
 
El dia 11 de novembre,  unes vint tendes de campanya s’instal·len a la plaça d’Espanya en reivindicació del 0,7% del pressupost de les diferents administracions per al desenvolupament del Tercer Món. El dia 4, s’havia fet una acció artística en diferents llocs ignasians rememorant l’obra de Joseph Beuys. I el dia 25, el saló de sessions de l’Ajuntament acollia el lliurament del premi Bages de Cultura al geògraf sallentí Joan Vilà i Valentí (el reportatge "Els xinesos manresans es desvinculen de la màfia", de Joan Piqué i David-Joan Torra, publicat a El Pou de la gallina , hi rebia una menció honorífica del premi "Regió7").



Participació