L’Escletxa Blanc Chardonay

per Josep Pelegrin, somelier de l’escola Joviat, 22 de novembre de 2019 a les 11:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. Una de les últimes incorporacions a la DO és el celler Sant Miquel d’Oló, situat a Santa Maria d’Oló. Ens ofereix un parell de vins. Un de blanc i un de negre. Avui parlarem del blanc. 


L’Escletxa és un blanc de chardonnay. Una viticultura sincera, amb sentit comú, dona com a resultat un raïm amb un punt de maduresa òptim per ser vinificat i aportar al futur vi tot el seu ADN, la complexitat aromàtica i la potència i opulència en boca. Un cop al celler, el suc del raïm es tractat amb respecte. El resultat és un vi rodó i equilibrat, sense arestes que ens molestin a la boca. Entrada de record dolç, madur. De seguida evoluciona i ens aporta l’expressivitat aromàtica que se li intuïa al nas. Agafa volum a mesura que va passejant pel paladar i al final del seu pas, s’estira, es mostra directe i profund, fruit de la seva acidesa equilibrada. El resultat final, un vi llarg, amb un bon record, que no et deixa indiferent i que et predisposa a fer-ne un altre glop, ja sigui sol o acompanyant-lo amb alguna menja.
 
Preu de venda: 15 euros



Participació