BUGADA AL POU. Novembre 2019

per El Pou, 18 de novembre de 2019 a les 10:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PER QUINTÍ TORRA CORDONS
El plató manresà és viu

A primers de novembre Netflix va estrenar la sèrie "Hache", que com deveu saber es va rodar en bona part en escenaris del barri antic de Manresa. També ens hem ressò a la revista d’altres rodatges a la ciutat i precisament el mes passat us n’explicàvem un a l’interior de la casa Vallès, seu de la redacció de la revista. Però la febre cinematogràfica continua i ara m’assabento que al carrer de Talamanca, els dies 7 i 8 d’aquest mes de novembre, està previst el rodatge d’una pel·lícula, amb correfoc inclòs. A l’hora de tancar l’edició no sabem si s’haurà rodat amb èxit, però almenys el cartell que reproduïm així ho anuncia.



El Manel triomfa a l’"Ara"

Ja fa temps que el dibuixant manresà Manel Fontdevila il·lustra les pàgines del diari "Ara" i el dia 2 de novembre ens va sorprendre acaparant la portada amb tots els líders polítics que competeixen en les eleccions generals del 10 de novembre. Mol ben caricaturitzats, per cert. La il·lustració recorda inevitablement la portada del disc del grup Madness, "One stop beyond", molt propi de la joventut de l’artista. Bona feina i per molts anys!


 
Junqueras davant la Guàrdia Civil

I parlant de les eleccions generals –les segones d’aquest any!– em fa gràcia reproduir el cartell d’Oriol Junqueras, president d’ERC, que fa dos anys que és a la presó, però que acapara els cartells de la campanya del seu partit a les generals del 10 de novembre... penjat davant mateix de la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa, escenari, aquests dies, de tantes manifestacions contra la sentència del TS. Casualitat, desafiament democràtic? No hi busqueu heroisme. M’expliquen que és només el resultat del sorteig de fanals de la Junta electoral de Zona.


Danys col·laterals

El nostre cap de Redacció, Carles Claret, va oblidar la càmera fotogràfica a la cruïlla entre el carrer de la Mel i el de les Barreres, justament quan estava en plenes funcions de redactor del tema d’aquest mes, sobre la cuina manresana. Com podeu llegir en el cartell que ell mateix va penjar, agrairà a qui en tingui notícies que li digui alguna cosa. No és tant per la càmera com per les fotos que contenia, entre elles les de les vacances d’aquest estiu. Espero que tinguis sort, Carles.

 
"L’Abans" va sortir abans a Vilanova
 
El 25 d’octubre va sortir a la venda el primer fascicle del segon volum de "L’Abans", un col·leccionable històric de l’editorial Efados, dedicat ara als anys seixanta, setanta i vuitanta del segle passat a Manresa i on per cert col·labora el nostre coordinador, Jordi Sardans. L’editorial fa el mateix tipus de publicació per a diferents ciutats i el cas és que en els cartells promocionals a Manresa se’ls va escapar, a la franja inferior, la frase promocional destinada a Vilanova i la Geltrú.

 
Perspectiva tapada al cementiri
 
Un amable lector, que seguint la tradició va visitar el cementiri el dia de Tots Sants, m’envia aquesta imatge de l’escultura de grans proporcions que hi ha poc després de l’entrada principal i que representa una persona orant, en homenatge als difunts. Del que es queixa és que algun tècnic poc amant de l’art ha col·locat justament davant per davant de l’escultura un pal que aguanta una càmera de seguretat i mata la bonica perspectiva, com si no es pogués posar en cap altre lloc més discret.
 
 
Fulls volants a Puigterrà de Dalt
 
Un altre lector m’envia unes fotos que va fer al carrer de Puigterrà de Dalt, un dia que va parèixer fa poc ple de fulls volants bilingües anunciant un curiós gabinet de traduccions jurídiques. Sempre hi ha qui troba camí en nous camps de treball i benvingut sigui, però que no embruti tant el carrer.
 



Participació