Taula rodona sobre ‘L’essència de la cuina manresana’, al Casino

per El Pou , 5 de novembre de 2019 a les 12:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEMES DEL POU. El passat 6 de novembre es va fer la taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, sobre el tema “L’essència de la cuina manresana” a la Sala d'Actes del Centre Cultural el Casino. 
Foto: Antoni Fernández

El debat va comptar amb la presència de l’historiador Francesc Comas ; Dolors Gómez , l’impulsora de l’associació Cuineres del Bages; el periodista Salvador Redó , estudiós de la figura del cuiner Ignasi Domènech, i el filòleg Jordi Rodó Rodà , vinculat familiarment al restaurant Suís. 
 
Durant l'acte es va presentar la revista El Pou de la gallina de novembre, que en el reportatge central revisa la història dels restaurants manresans i els plats més tradicionals. D'altra banda, el personatge entrevistat a fons és Roser Torra i Miró , monja benedictina.
 
Si en altres parts del territori hi ha consolidats –i sobretot ben promocionats– plats típics elaborats amb productes molt determinats, a Manresa, les menges habituals i l’oferta gastronòmica beuen d’un receptari fixat per la figura d’Ignasi Domènech, a partir de l’observació de la cuina quotidiana i de l’emplaçament geogràfic de la ciutat, que, històricament, li proporcionava un ampli i variat abastiment de productes. 
   
 


Participació