Pedro Sánchez mira cap a l’esquerra

per Pere Culell, 5 de novembre de 2019 a les 12:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
En la precampanya electoral de les eleccions del dia 10, Pedro Sánchez ha dit que mira cap a l’esquerra. Però, de veritat, com ja va demostrar en les eleccions de l’abril passat, acabarà pactant amb la dreta. I segurament ho farà posant Catalunya com a excusa. Davant dels negres horitzons econòmics del Regne d’Espanya, tots els partits unionistes posen l’accent en Catalunya. Sempre surt a compte.
 
No es va dir mai que lluitar per la independència seria bufar i fer ampolles. Ans al contrari, sabíem la força que comporta tenir un Estat a favor; i nosaltres el tenim en contra. Usen i usaran totes les armes al seu abast per impedir la llibertat de Catalunya. Ho han fet des de fa segles. El problema és que avui no és tan fàcil entrar a sang i fetge. Però totes les institucions del Regne estan enfilades en la mateixa direcció: empresonar, aterrir, escarmentar. El que no coneixen, però, és que som molt reactius, sobretot a les injustícies. És ben cert que en molts llocs de l’Estat el debat està entre si la sentència del Tribunal Suprem és correcta o massa tova. I costa molt trobar notícies en els mitjans contraris al dret de l’autodeterminació que no ens semblin esbiaixades.

 
Tot això fa pensar que, "per culpa de Catalunya", Pedro Sánchez es veurà obligat a pactar amb un partit de dreta. I, si Ciudadanos acaba tenint els mal resultats que diuen les enquestes, es veurà "obligat" a pactar amb el Partit Popular, tot i arraconant les opcions d’esquerra. Tela marinera...

 



Participació