Les propostes culturals d'octubre

per El Pou, 13 d'octubre de 2019 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES de música, teatre i art per a un octubre calent.
MÚSICA
Octubre de Fira i agendes plenes
Marc Vilanova 

 
Aquest mes haurem de saber triar bé amb gran quantitat de cites musicals que valdrà la pena tenir en compte. És obligatori esmentar la nova edició de la Fira Mediterrània, que tindrà lloc a la nostra ciutat del 10 al 13 d’octubre. Però hi haurà molt vida més enllà de la Fira. Començant pel teatre Kursaal, tindrem multitud d’artistes que ja han visitat la ciutat però que valdrà la pena anar a descobrir les propostes que presenten. En primer lloc els tonencs Obeses acompanyats per la cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses on repassaran els temes més representatius de la banda amb arranjaments especialment dissenyats per tant il·lustres col·laboracions (divendres, 11 d’octubre, 21 h). Seguirem amb Ismael Serrano, un veterà de l’escena de cançó d’autor en llengua castellana que vol celebrar els 20 anys damunt l’escenari amb el públic Manresà (divendres, 25 d’octubre, 21 h). I en últim lloc, una gran formació local, els Bob i el Lladre, que presentaran el seu últim treball "Tots Sants" i un repertori de versions per lluir les seves principals influències (divendres, 1 de novembre, 21 h). La Sala Stroika no es queda curta en aquest inici de temporada. Per començar, la triple vetllada de Rap i Hip Hop amb Lágrimas de Sangre, Manudigital i La Sra Tomasa (divendres, 11 d’octubre, 21 h) i acabarem amb la nova visita, i ja en van unes quantes, dels aiguafredencs Catarres (dissabte, 25 d’octubre, 22h).
 
TEATRE
"Una gossa en un descampat", una obra impactant
Joan Morros
 
La proposta teatral que us recomanem aquest mes d'octubre és una d'aquelles obres que deixa empremta: "Una gossa en un descampat", basada en una història real viscuda per la dramaturga Clàudia Cedó, que ha escrit sobre la seva pèrdua. Un text que ens parla de la mort perinatal. Un muntatge dur, trist... però al mateix temps esperançador i optimista, que dirigeix Sergi Belbel. L'obra ha rebut un triple reconeixement en els Premis de la Crítica 2018: Millor text, Millor espectacle i Millors actrius principals. Una obra 100 x 100 recomanable. El diumenge 20 d’octubre, Sala Gran del Kursaal, 18 h.


 
ART
El tacte de la llum
Maria Camp
 
Aquest és el títol de l’exposició antològica que vol reivindicar el pintor i mestre berguedà Joan Ferrer, un dels grans artistes contemporanis de les comarques centrals. Es tracta d’un recull d’un centenar d’obres que ens permet descobrir amb profunditat la seva trajectòria des dels seus inicis fins a l’actualitat, quan es despulla de la narrativitat i busca l’essència de la pintura en uns treballs abstractes i de gran format. Comissariada pel crític d’art Bernat Puigllorens, s’acompanya d’activitats educatives, música, poesia i dansa, amb la voluntat de conèixer l’obra d’aquest artista autodidacte que sempre compaginà la creació amb la pedagogia i la teoria de l’art. Una faceta, la personal, que se’ns presenta a l’exposició a partir de les fotografies de Jordi Plana Pey i d’una projecció audiovisual. La podrem veure fins al 28 de desembre al convent de Sant Francesc de Berga, un edifici franciscà cedit a l’Ajuntament de Berga per transformar-lo en un equipament cultural i que reobre les portes després d’uns anys tancat, amb aquesta proposta.



Participació