Els incendis arrasaven els boscos del Bages

per Jaume Puig, 13 de setembre de 2019 a les 21:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 5 ANYS. El reportatge central del mes de setembre de 1994, elaborat per Ismael López de los Mozos, Joaquim Noguero i Mireia Vila, es feia ressò dels incendis de primers de juliol, en un any especialment nefast per als boscos del país.
 
Portada del núm. 81.

El dia 1 de juliol un incendi a Calders era el primer d’una cadena de focs que calcinava en una setmana milers d’hectàrees al Bages. Milers de voluntaris havien lluitat per apagar els fronts a Sant Mateu de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Navàs, a més dels que devastaven també el Berguedà. El reportatge recollia les crítiques a la poca eficàcia de la coordinació, la manca de recursos i la presumpta responsabilitat de Fecsa a causa del manteniment deficient de les línies elèctriques.
 
La redacció del Pou canviava de local
 
Després de set anys al carrer de l’Hospital, compartint local amb els Amics de la Unesco, la redacció de la revista es traslladava al número 26 del carrer de Sobrerroca, just al costat del pou de la tradició ignasiana. D’altra banda, el dia 7 de juliol s’havia fet públic que l’exalcalde Joan Cornet era nomenat secretari general del grup socialista al Parlament Europeu. I el dia 4 d’agost els responsables de CDC feien pública l’elecció de Pere Oms com a substitut de Juli Sanclimens per encapçalar les properes eleccions municipals, després d’una disputa interna amb Francesc de Puig.



Participació