Els Àngels de Nit 2.02

per El Pou, 15 de setembre de 2019 a les 15:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. PER EMISSARI 2022


Per desgràcia vosaltres esteu vivint un dels anys més lamentables pel que fa a la reputació de Manresa. Les dues violacions en grup que hi va haver a la capital del Bages van posar-la al mapa pel motiu més repugnant possible. La ciutat, especialment el barri de les Escodines, es va omplir de mitjans, molts dels quals motoritzats per un periodisme morbós a la caça de qualsevol titular relacionat amb manades. El mal causat per aquests éssers agressors i el menyspreu que generen difícilment es poden veure compensats per una mera sentència judicial. Ells són el fruit d’un fracàs social i educatiu. Ja ho deia Pitàgores, «Eduqueu els nens i no caldrà castigar els homes». Però com que l’educació no entra en tots els caps, s’han de dur a terme accions que s’ajustin a la problemàtica.
 
És per això que a l’any 2022 els Àngels de Nit –col·lectiu de joves que en els espais lúdics nocturns de Manresa i comarca fan tasques informatives per prevenir conductes i agressions sexistes, promoure el consum responsable d’alcohol i alertar dels riscos associats a altres substàncies– reben una formació més exhaustiva, des d’entrenar arts marcials mixtes fins a l’ús de petit armament per garantir un oci nocturn segur. Els Àngels de Nit 2.02 es van estrenar per la Festa Major de Manresa del 2022 i van aconseguir que cap agressor sexista tornés a casa com si res.
 
Alguns critiquen que els Àngels de Nit s’han convertit en una força paramilitar, però no proposen cap altra alternativa per abolir la violència masclista. Bé, sí, l’educació dels infants, però cap estratègia educativa garanteix que aquests infants no s’hauran de castigar quan siguin homes... De totes maneres, sempre és més agradable travessar una plaça plena a vessar si no et topes amb “cebes tendres” que busquen contacte.



Participació