Les propostes culturals de juliol i agost

per El Pou, 11 de juliol de 2019 a les 11:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES per refrescar un estiu que promet altes temperatures.
MÚSICA
A l’estiu tota cuca viu
Marc Vilanova
 
Els mesos de juliol i agost queden absolutament monopolitzats per les programacions de Festa Major, tant de Manresa com de les poblacions veïnes. Els espais habituals on sentir música passen el testimoni a les revetlles i concerts a l’aire lliure, on poder gaudir del bon temps, de l’ambient estiuenc i de les ben merescudes vacances. Tot i així, tenim un parell de propostes que contribuiran a amenitzar les caloroses nits d’estiu a la Catalunya Central. En primer lloc cal destacar la visita que els Catarres faran a la sala Stroika. Els d’Aiguafreda, que van ser un dels plats forts musicals de la passada Festa Major, tornen a Manresa per refrescar-nos les cançons del seu últim treball, "Tots els meus principis" dintre de cicle Curtcircuit (divendres, 12 de juliol, 22 h). I per altra banda, no només destacar una vetllada en particular, si no tot el cicle de bandes tribut que visitaran el Voilà, versionant grans bandes del rock estatal i internacional com The Police (per "Sinchronicity"), Elvis Presley (per "Augie Burr"), Joaquín Sabina (per "Pacto entre caballeros"), El Último de la fila (per "Querencia Animal"), etc.

CINEMA
Per a l’estiu
Laura Vidal
 
L’onada de calor ens deixa un estiu entretingut que amanirem amb algunes recomanacions. La proposta intimista: "Els dies que vindran" de Carlos Marquès-Marcet, una pel·lícula emotiva, senzilla i real en què els fantàstics Maria Rodríguez Soto i David Verdaguer es despullen sense vergonya per explicar-nos el procés verídic del seu embaràs, un experiment reeixit que ja va donar fruits en forma de grans crítiques al passat Festival de Màlaga. La proposta surrealista: "Yesterday", de Danny Boyle, on el director de "Slumdog Millionaire" fabula sobre com seria el món si The Beatles no haguessin existit i fos un senzill noi l’únic que els recorda; sens dubte una comèdia original amb banda sonora de traca i mocador. La proposta nostàlgica: "El Rey León", "remake" del clàssic de Disney revisitat amb imatge real, ideal per a la canalla però també per als nostàlgics que tinguin curiositat per saber com es veurien els entranyables Timón i Pumba a la realitat. I per acabar la proposta inclassificable perquè pertany a un gènere propi, es tracta d’"Érase una vez en Hollywood", l’última pel·lícula de l’univers Tarantino, en què a través del personatge de Leonardo DiCaprio i Brad Pitt –només amb això ja n’hi ha prou per anar al cine) Tarantino aprofita i retrata els blancs i negres de la meca del cinema a finals dels anys 60 amb el seu segell personal i inconfusible.  



TEATRE
Microteatre al Conservatori
Joan Morros
 
Un cop passada la Festa Major, els dies 5, 6 i 7 de setembre es presentarà a Manresa la tercera edició de Cop d'ull - Microteatre. En aquesta ocasió es farà un circuit de quatre muntatges fets expressament per a l'ocasió i d'una durada d'uns 15 minuts cadascun. Hi participaran una vintena d'actrius, actors, ballarins, dramaturgs, directores, músics... professionals del Bages. Les dues primeres edicions del microteatre es van fer al teatre Kursaal; ara els organitzadors han pensat en les  possibilitats del teatre Conservatori. Partint de l’espai que cada grup ha escollit, els artistes s’han repartit per crear quatre muntatges ja siguin de text, dansa o musical. Els espectadors, en grups d'unes quinze persones, aniran seguint un circuit i fent parada en cadascun dels espais. En total una durada d'uns 80 minuts. Un bona oportunitat per descobrir espais no habituals de l'edifici del Conservatori i també per veure molt de prop les històries que ens expliquen els professionals de les diferents arts escènqiues que sortosament tenim a la nostra comarca.
 



Participació