La revista analitzava el fenomen Pryca

per Jaume Puig, 27 de juny de 2019 a les 19:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central del mes de juliol de 1994, il·lustrat amb dibuixos de Manel Fontdevila,  analitzava un ampli col·lectiu ciutadà, el de la "gent Pryca". 

Imatge: Portada del núm. 80.

En un to informal i satíric, el reportatge intentava retratar els costums d’una gran majoria de consumidors, que dissabte rere dissabte convertien l’hipermercat en el centre neuràlgic de la seva vida social. S’hi mirava de donar les claus d’aquestes pautes d’actuació, que 25 anys més tard no han canviat pas gaire.
 
Convergència arrasava a les eleccions europees
 
El dia 12 de juny es feien les eleccions europees i a Manresa hi participava un 51,5% del cens, una xifra similar a la de la resta de Catalunya. CiU obtenia el 40% dels vots i es destacava un retrocés del partit socialista i un augment de vots per a Iniciativa i ERC. El mes havia començat amb la privatització de la Clínica de Sant Josep, que passava a formar part de la Fundació Centre Hospitalari-Unitat Coronària. El dia 5, el CE Manresa guanyava el Tàrrega i ascendia a Tercera Divisió de futbol. El dia 17, la policia local iniciava una vaga de multes i el dia 21 el ple municipal obria expedient a Lluís Basiana, cap del Servei d’Urbanisme i Medi Ambient, per investigar possibles incompatibilitats.



Participació