El ‘Juan de los pájaros’ i el Judici del Procés

per Pere Culell, 19 de juny de 2019 a les 14:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
El Juan González Reina, el ‘Juan de los pájaros’, és un bon amic meu que viu al Xup des de fa molts anys. Ha estat sempre rebel i un ferm lluitador per la justícia social. Aquest mes de juny hem estat parlant del Judici del Procés que s’ha desenvolupat al Tribunal Suprem. 
 
Primer, vol deixar clar que creu que la justícia espanyola, fruit d’una mala transició, està feta per als interessos dels acabalats. Ha seguit el judici fil per randa i diu que ha estat un judici per defensar la violència de les forces de seguretat de l’Estat. Magistrats i fiscals posats pel PP, residus del franquisme, que mantenen empresonats gent honrada que ha defensat els drets de TOTS els catalans. Que van fer un referèndum, que no està penalitzat des del 2005 quan es va aprovar una Llei Orgànica que va eliminar els delictes de convocar i participar en un referèndum no autoritzat o il·legal. La mateixa Constitució, en el seu article 25, estableix que ningú no pot ser condemnat o sancionat per un acte que no sigui delicte en aquell moment.
 
Se li posa la pell de gallina quan veu els nostres presos polítics a la sala del Suprem. Les acusacions parlant de cop d’estat contra la Constitució, quan mai l’han defensat en els articles que parlen d'habitatge i treball dignes. Defensant la violència de les forces policials, quecobren un sous descomptats abans als mateixos obrers. Unes forces policials que van anar a donar garrotades i a trinxar col·legis electorals. Una acusació popular d’extrema dreta acusant de banda criminal els presos polítics al costat de la fiscalia i de l’advocacia de l’Estat. "Quo vadis", Regne d’Espanya?
 
Arxivat a:
Opinió, 1 d'octubre, OPINIÓ



Participació