Les propostes culturals de juny

per El Pou, 7 de juny de 2019 a les 11:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES estiuenques per poder fer front a l'ànsia de vacances.
MÚSICA
Torna Manrusionica
Marc Vilanova
 
El pròxim 8 de juny, la capital del Bages acollirà l’edició d’enguany del Marusionica, un festival modest, però que a base d’un treball constant i seriós, s’ha guanyat per mèrit propi un espai en l’agenda d’esdeveniments estatals de música electrònica. Amb paraules de la pròpia organització, el festival és una experiència que relaciona les sensacions a través de la llum i la música electrònica amb espais simbòlics de la ciutat, com són el parc de la Seu, la plaça de la Reforma amb el seu arxiconegut màping de llums, i el Palau Firal con a novetat d’enguany. Entre els artistes més destacats que trepitjaran els escenaris del festival hi trobarem Michael Amato, també conegut com a Hacker, un dels degans de la professió de DJ a l’estat com Ángel Molina, la productora i cantant Louisah, i Fango en format de DJ set.


Foto: Manrusionica. 
ART
Un mes ple d’art
Maria Camp
 
Per aquest juny us volem parlar de sis propostes artístiques. La primera és l’exposició "Diversitat aparent", de Mònica Campdepedrós. La trobareu a la Plana i està organitzada per la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central dins el seu projecte "Contemporanis". La segona és "Simbiosi", de Josep Morral, on investiga els lligams entre la natura i l’ésser humà tot establint paral·lelismes entre elements naturals i parts del cos humà. La podeu veure al Centre d’Art i Sostenibilitat el Forn de la Calç. La tercera és d’Eduard Amigó, al Casino. Es tracta de l’exposició "Cosmogonies", que recull dues de les seves sèries de treball, les transparències i els quitrans, que tenen en comú un fil invisible, sempre present l’obra d’Amigó: la recerca espiritual. La quarta proposta que us volem recomanar és "10 anys del Taller de Fotografia de Lledoners", a la casa Lluvià. Un recorregut pels deu anys d’aquest taller coordinat per l’artista Maria Vernet en el qual s’han treballat conceptes, tècniques i processos ben diferents. I de la mateixa Maria Vernet, durant la segona quinzena de juny i també a la casa Lluvià, podreu veure la cinquena proposta, una exposició en la qual investiga la relació que hi ha entre persones i animals. Finalment, us recomanem descobrir les obres creades per a l’edició d’enguany de Vi_suals, que inclou una exposició fotogràfica a càrrec de Foto Art Manresa, dos curtmetratges a càrrec de Cine Club Manresa de Marc Baylina i d’Isabel Casanova i obra d’Eva Cardona, Joan Carrió, Anna Cayuela, Alba Comas, Alèxia Lleonart, Josep Morral, Pep Pérez, Eder Pozo, Berni uig, Periko Raspa, Aina Sallés i Pura Travé, exposada en aparadors del centre històric.


    
CINEMA
Un embaràs molt real
Jordi Casas
 
El director Carlos Marqués-Marcet és una especialista a aconseguir grans resultats amb històries intimistes que saben arribar a l’espectador, com va demostrar amb la seva opera prima "10.000 Km" (2014), sobre una relació a distància. Si amb "Tierra firme" (2017) explicava les peripècies d’una parella lesbiana per tenir un fill, ara amb "Els dies que vindran" coneixerem una parella davant d’un embaràs inesperat. Tot apunta que aquesta pot ser la pel·lícula catalana de l’any, com ja demostra el seu pas pel Festival de Màlaga, on va arrasar amb els premis a millor pel·lícula, direcció i actriu. Marqués-Marcet torna a comptar amb el seu actor fetitxe, el popular David Verdaguer, present a totes les seves pel·lícules. La idea del film se li va acudir en conèixer la notícia que Verdaguer esperava una criatura amb la seva parella, la també actriu Maria Rodríguez Soto. La parella va acceptar d’aprofitar l’embaràs autèntic per protagonitzar aquesta història de ficció, en què no s’interpreten a si mateixos, donant una pàtina de gran realisme al que veuran els espectadors. "Els dies que vindran" va ser la pel·lícula de cloenda del recent Festival de Cinema d’Autor de Barcelona i la seva estrena comercial està prevista per al 28 de juny.



Participació