Les propostes culturals de maig

per El Pou, 10 de maig de 2019 a les 10:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES d'art, música i teatre per desconnectar de tanta campanya electoral.
ART
Enyorança Catalunya avui
Maria Camp
 
Michael Kirkegaard va venir de Dinamarca fa uns anys i es va instal·lar a la nostra comarca. Com moltes altres persones que venen de fora, quan arriben a Catalunya es sorprenen en descobrir que és un país amb llengua, cultura i tradicions pròpies, que no són les que sempre els havien atribuït. Així és com aquest artista va començar un període de recerca i reflexió entorn de les identitats, la terra... D’aquí va néixer aquest projecte, en el qual ha demanat la col·laboració de tots els municipis de Catalunya per poder agrupar, en pots de vidre, terra de tots ells. Col·locats en prestatges dins d’una construcció que ens recorda una barraca de –inspirada en l’obra "La Masia", de Joan Miró, un referent artístic del país–, ens presenta la terra del país agrupada en un sol espai. Es podrà visitar, juntament amb la documentació de tot el procés de treball del projecte, fins al 23 de juny al Casino.



 
TEATRE
Voltaire versus Rousseau  
Joan Morros
 
El dissabte 25 de maig, jornada de reflexió de les eleccions municipals, es presenta a la sala gran del teatre Kursaal "Voltaire, Rousseau. La disputa". Els protagonistes, Josep M. Flotats i Pere Ponce, ens parlen de Déu i la religió, del retorn a les essències de la natura, de la ciència, de l'economia, de l'educació, del teatre, de la igualtat i la desigualtat, de política... Per fer-ho utilitzen, sobretot Voltaire, la ironia i el sarcasme que fan que l'obra connecti amb el públic i converteixi l'art de la paraula en una trama on els verdaders protagonistes són la filosofia i les idees. Molt recomanable per als amants del bon teatre.


  
MÚSICA
Mes eclèctic i atractiu
Marc Vilanova
 
Al Kursaal, el vocalista i guitarrista del grup Obeses Arnau Tordera, juntament amb Jordi Domènech, oferiran l’espectacle "Remena nena", basat en el gènere de Revista, propi del Paral·lel barceloní de principis del segle XX. Molt ben acompanyats per l’Orquestra Terrassa 48, el xou combina música, escena i dramatúrgia per fer les delícies del personal més nostàlgic de les grans vetllades cabareteres de la nit a la capital (dimecres, 24 d’abril, 18 h). La cantaora Mayte Martín ens presenta el seu nou projecte "Tempo rubato", basat en temes propis amb arranjaments del mestre Joan Albert Amargós, i acompanyada pel Quartet Quixot. Sons flamencs i clàssics que embolcallaran les sempre magnifiques propostes de l'artista barcelonina (dissabte, 18 de maig, 21 h). Finalment, Stroika ens ofereix per aquest mes de maig una gran cita amb la visita dels arxiconeguts Oques Grasses.  Els osonencs tornen a exhaurir entrades per presentar el seu nou repertori farcit de música ballable, festiva i imaginativa (dissabte, 25 de maig, 21:30 h). 



Participació