Dones, a l’acció!

per El Pou, 7 de maig de 2019 a les 12:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
  EDITORIAL DEL CUL
Il·lustració: Javi Oviedo.

Tal com està el trànsit i l’exacerbació d’incivisme en alguns carrers de Manresa, celebrem la convocatòria de deu places vacants de policia local. Set places d’oposició lliure i tres més per mobilitat horitzontal, adreçades a funcionaris de cossos d'altres municipis o d'altres cossos de seguretat. Tot plegat quedaria en un procés de selecció més si no fos que l'Ajuntament de Manresa ha apostat per la presència femenina a la policia. Ho preveu el Pla d'Igualtat i, per això, s’han incorporat mesures per garantir la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. Això ha de permetre, per exemple, fer les proves estant embarassada, hospitalitzada a causa d’un part o en l’etapa de lactància d’un nadó. Com que estem convençuts que el tribunal serà del tot imparcial, des d’aquí esperem que les dones de Manresa i comarca s’hi hagin presentat en massa. I aquest desig –sense que serveixi de precedent– no és cap broma.
 
Està comprovat que els equips amb més diversitat són més eficients. La potenciació del gènere femení, sens dubte, farà que el funcionament de la policia local tingui un altre punt de vista. La percepció de la seguretat ciutadana, també. I, molt probablement, algun agent d’aire rònec passat de "testiculina" també s’acabarà d’encarrilar. Convindria que aquesta mateixa crida que ha fet l’Ajuntament per incorporar dones al cos de la policia local s’estengués a altres àrees per anar fent visible la predisposició de tothom –l’Administració, la primera– a evitar que les inèrcies masclistes és continuïn imposant a l’hora d’ocupar alguns llocs de treball i, per damunt de tot, càrrecs de responsabilitat en els quals cap raó objectiva diferencia la capacitat entre dones i homes. 



Participació