Winter is coming

per El Pou, 7 de maig de 2019 a les 12:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. PER EMISSARI 2022


Diu la llegenda que abans del 2022 el monstre ferotge del projecte manresà atemoria manresans i manresanes devorant inversions, fomentant obres grotesques que transformaven la fisonomia de la ciutat i aspirant a generar un procés de gentrificació a les zones degradades. A mesura que el monstre s'apropava, la ciutat trontollava més intensament, posant-se de cap per avall per atraure els turistes cridats a celebrar els 500 anys de l'arribada d'Ignasi de Loiola a Manresa.
 
Aquest fet havia generat un afany de supervivència en molts habitants que intentaven preparar-se per la incertesa buidant comerços de queviures i construint refugis. Uns ho feien per por que la ciutat fos envaïda i arrasada per una multitud de caminants blancs, i els altres ho feien perquè, en cas que el projecte 2022 fracassés, la ciutat quedaria fora de combat. Però, en el fons, tots temien pel futur de Manresa a partir del 2022, any en que podria començar un hivern etern. Per aquest motiu, els manresans van adoptar la frase «Winter is coming», popularitzada per "Joc de Trons", la sèrie que ho estava petant en aquells moments. I van aprofitar unes eleccions municipals el 26 de maig de 2019, per elegir la persona que seria sacrificada pel monstre o s'emportaria la glòria en transformar-lo en l'elixir que necessitava la ciutat. 
 
El dia del judici final per a la persona escollida va ser a començaments de gener del 2022, en la inauguració del Pàrquing Ignasià, una esplanada amb milers de places d'aparcament turístiques al costat de Torre Santa Caterina Resort. En aquell acte es donava el tret de sortida a l'any ignasià. Desenes de mitjans d'arreu del món cobrien l'esdeveniment. Després del discurs protocol·lari, la persona escollida pels habitants de Manresa –pixelada en la imatge– va tallar la cinta inaugural entre tremolors, va empassar saliva i va mirar l'immens pàrquing buit creuant els dits perquè comencés l'allau de turistes... Permeteu-me indicar-vos que, a partir d'aquest moment, depenent de l'univers paral·lel en què us trobeu, poden succeir finals ben diferents: 
 
a) Es va escoltar una remor que s'aproximava, i al cap de pocs minuts aparegué un exèrcit de turistes que va passar per sobre de l'escollit i la seva comitiva.
b) Va entrar un cotxe amb matrícula estrangera a l'aparcament desèrtic, va abaixar la finestreta i va demanar a l'escollit si li podia donar les indicacions per arribar a Barcelona.
...



Participació