Manresa afrontava la revisió del Pla General

per Jaume Puig, 6 de maig de 2019 a les 11:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central del mes, elaborat per Jordi Grané i Jordi Sardans, analitzava la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat, aprovat l’any 1981.

Imatge: Portada del núm. 77.

L’avanç del nou pla concretava la ubicació d’un nou polígon industrial sota Collbaix i la previsió de 250 habitatges d’alta qualitat a la banda dreta de la Catalana, a l’altre costat del Cardener. La revista parlava amb Àngels Mas, directora de l’equip de revisió del pla, i amb membres de la Coordinadora de seguiment de revisió del Pla General, creada arran de l’aprovació del nou reglament de participació ciutadana. Ramon Puig i Josep Centellas qüestionaven el nou polígon i el consideraven un disbarat, mentre que Pere Oms, regidor de Promoció Econòmica, i Francesc de Puig, regidor d’Urbanisme, defensaven el plantejament de l’equip de govern convergent.
 
La Transéquia aplegava 5.000 participants
 
El dia 6 de març, 5.000 persones participaven en la desena edició de la Transéquia i col•lapsaven els serveis de transport. El diari ABC relacionava el dia 16 l’empresari Josep Salido amb l’exministre Luís Roldán i Manuel Llaneras, que havia estat tinent coronel de la comandància de Manresa. El dia 17, el Centre Hospitalari comprava la Clínica de Sant Josep. L’endemà, 12.000 nens de tot Catalunya participaven en la plantada d’un miler d’arbres al Congost, durant la Festa de l’Arbre. I el dia 24 l’alcalde Sanclimens inaugurava el primer mercat setmanal de flors a la plaça d’Europa.  



Participació