Laura Rosel

per Jordi Sardans, 8 d'abril de 2019 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
«No en sé fer d’entreteniment», va ser la resposta més original i irònica de la  sabadellenca quan el periodista esportiu manresà Ernest Macià li va preguntar si li agradaria fer un programa d’entreteniment a la tarda. I és que aquesta va ser la causa oficial del seu acomiadament del programa "FAQS" de TV3. Rosel va explicar que El Terrat, d’acord amb TV3, havia decidit un canvi de conductora del programa perquè havia de tenir més entreteniment, sense que abans li haguessin insinuat res. No va parlar gaire del tema, i se la notava afectada i dolguda. Va rebre molts missatges d’ànim. La causa real ningú no l’ha explicada. Amics i companys de l’Autònoma, els dos periodistes van mantenir una xerrada amb total naturalitat dins del cicle Pessics de Vida,  al Casino, centrada en la seva militància feminista i en la necessitat d’un sistema de quotes, «necessàries i imprescindibles malgrat ser odioses», per assolir la igualtat. No volia fer ràdio ni televisió, però va començar fent pràctiques a TVE en programes com "Operación Triunfo". Després va ser editora d'informatius a Ràdio Sabadell des del 2003 fins al 2007. Passa a RAC1 en la darrera temporada de Xavier Bosch, que serà substituït per Jordi Basté, Hi passa 10 anys llevant-se a tres quarts de quatre del matí, però contenta, ja que el projecte apostava per gent jove molt implicada, que se sentia seva la redacció, fet que li recorda una mica la del diari "Ara", on col·labora actualment.El 2017 presenta el programa 8 al dia, de 8TV. 
 
Tots dos van criticar la precarietat laboral dels periodistes joves que com a redactors base poden passar-se anys cobrant una misèria. Rosel confessa que no s’ha avorrit mai a la feina i manifesta que el model d’ocupació del periodista està canviant; el nou, col·laborarà en una revista local, diari, una secció de tele, ràdio... Tindrà un perfil més dinàmic que li permetrà complementar el sou. El gener de 2018 li van encarregar presentar "Preguntes freqüents", programa estrella de TV3, on es criticava molt l’actitud dels polítics: «tots posaven pegues per venir. El que més, Miquel Iceta, que no hi va ser mai. Ni tampoc Carles Puigdemont. Al "FAQS" passaven coses que ells no controlaven». Encertadament, valora que el mèrit del programa era el d’incomodar els polítics. Potser per això la van cessar el gener del 2019.
 



Participació