Les distribuïdores manaven als multicinemes Atlàntida

per Jaume Puig, 1 d'abril de 2019 a les 12:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. En el reportatge central del mes, Joaquim Noguero feia una anàlisi del cinema que es podia veure a Manresa. La part important se l’enduien els multicinemes Atlàntida, on es projectaven pel·lícules comercials, habitualment nord-americanes, mentre que Cineclub programava cinema en versió original, a la Sala Ciutat.

Imatge: Portada del núm. 76.

Marià Padró, gerent d’Espectacles Padró i Cabot SL, empresa que gestionava els multicinemes Atlàntida, explicava a la revista que ells eren els propietaris del local, però qui manava era la distribuïdora, que és qui portava la pel·lícula i els obligava a un nombre determinat de projeccions. Cineclub Manresa, llavors presidit per Jordi Bordas, programava cinema alternatiu a la Sala Ciutat, reformada l’any 1990. Jaume Torras, de la Fundació Caixa Manresa, explicava un projecte encara en gestació: la projecció de pel·lícules per a cinèfils a la sala de la Plana de l’Om.  
 
Maria Matilde Almendros feia el pregó de la Llum
 
El dia 2 de febrer havien començat les obres de remodelació de l’estació dels Ferrocarrils Catalans a Manresa Alta, que preveia la connexió amb l’estació d’autobusos. El dia 3, el secretari general d’ERC, Àngel Colom, demanava l’indult per al pres independentista  Marcel·lí Canet al ministre de l’Interior, Antoni Asunción. I el dia 14 començaven les obres per fer un espai d’esbarjo, amb berenador i escenari, al passeig del Riu. El dia 18, la popular locutora i actriu Maria Matilde Almendros feia el pregó institucional de la Festa de la Llum, que oferia entre altres actes el Mullader a la Plana de l’Om.



Participació