5 Somades 2017 de Vinyes de Castellgalí

per Joan Sala, sommelier de Vins Alsina, 28 de març de 2019 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. Elaborat 100% amb la varietat Picapoll Blanc, el nom prové de la càrrega que podia transportar un ase. Cinc somades són els kg de raïm que s’han fet servir.

El raïm, un cop arribat al punt òptim de maduració, s’ha collit a mà el 18 de setembre del 2017. La verema s’ha posat en caixes per portar-lo al celler. S’ha fet una maceració en fred a 6º de temperatura durant 12 hores, abans de fer el derrapat. Després s’ha passat per la taula de tria i s’ha premsat. El primer raig de la premsa s’ha desfangat i un cop net ha passat a la barrica per començar la fermentació. Després s’ha fet el "batonatge" (procés de remoure les lies amb el vi clar). Aquest procés ha durat uns mesos. S’ha embotellat durant la primavera del 2018. De color groc suau i d’una gran complexitat, amb  aromes  intensos marcats per la vainilla i les especies, amb un toc floral, també a  fruita madura i fruits secs, hi trobem una gran estructura amb una bona concentració,  però el seu pas per ampolla l’ha deixat molt sedós i amb greix. L’acidesa fa que mantingui la frescor i que la seva persistència, un cop tasstat, sigui llarga i agradable. Ideal per acompanyar  qualsevol  tipus de formatges tous, aus, peixos grassos i plats de peix amb suc.

Preu de venda: 13,06 euros



Participació