Les propostes culturals de març

per El Pou, 14 de març de 2019 a les 11:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Teatre, música i cinema per agafar oxigen en el desert de festius abans d'arribar a Setmana Santa.
TEATRE
Compartint famílies
Joan Morros

 
El dimarts 19 de març, a la sala petita del Kursaal, es presenta "Compartint famílies", un espectacle de creació col·lectiva, interpretat per mares i pares d’acollida. El seu objectiu és donar a conèixer l’acolliment, la mesura de protecció a la infància en la qual l’adminis-tració atorga la guarda d’un menor durant un temps a una família. Els actors –no professionals– passen d’un registre còmic i dinàmic a un de simple i emotiu. Les escenes còmiques s'alternen amb escenes més íntimes on cada un d’ells dona testimoni de la seva experiència personal. Des de l’humor i el divertiment, el públic es familiaritza amb les particularitats de l’acolliment, alhora que es commou amb les vivències personals de cada mare i pare d’acollida que protagonitzen l’espectacle. 


 
MÚSICA
Retorns i grans actuacions
Marc Vilanova
 
Comencem pel teatre Kursaal per recordar-vos que el diumenge 10 de març, a les 18:00 h, es farà el "Carmina Burana" que havia de presentar-se l’1 d’octubre de 2017, interpretat pel Cor de Cambra de Granollers, la Coral Cantiga i el Cor Jove Amics de la Unió. Fent camí cap a la sala Stroika, us recomanen que no us perdeu les visites de dos cantautors o solistes, de gran èxit al Principat. Per una banda Ramon Mirabet, amb el seu repertori festiu i estiuenc (dissabte, 9 de març, 23 h), i per l’altra, l’inclassificable Joan Colomo amb la seva "Oferta i demanda" (divendres, 15 de març, 21:30 h). I per a qui vulgui conèixer una dels bandes amb més projecció del panorama català i estatal, els tarragonins CRIM vindran a fer tremolar la Stroika amb la seva proposta de punk-rock fresquíssim i contundent, tot presentant el seu últim llarga durada "Pare nostre que este a l’infern" (dissabte, 16 de març, 21:30 h).

CINEMA
Manresa a la Ruta 66
Jordi Casas
 
Del 5 al 10 de març tindrà lloc la sisena edició de l’Americana Film Fest a Barcelona, amb els cinemes Girona com a seu principal, però també amb sessions a les sales Zumzeig i Phenomena, i a la Filmoteca de Catalunya. El festival ens acosta el millor cinema independent nord-americà recent, amb títols de gran qualitat, que difícilment troben distribució comercial. Per segon any consecutiu, la programació sortirà de la capital catalana a través de l’anomenada Ruta 66. En col·laboració amb Cineclub, la Ruta 66 passarà per l’auditori de la Plana de l’Om, el diumenge 17 de març, amb la projecció de "Leave No Trace", el nou film de la directora Debra Granik, de qui ja havíem pogut veure a Cineclub la seva obra anterior, "Winter’s Bone", nominada a quatre Oscars, incloent millor pel·lícula. En aquesta ocasió ens presenta la història d’un pare i una filla de 13 anys que veuran complicades la seva vida idíl·lica en un parc nacional de Portland per un error. El film, protagonitzat per Ben Foster ("Comanchería"), va ser nominat a millor pel·lícula, direcció i actriu secundària –per la jove revelació Thomasin McKenzie– als Independent Spirit Awards, considerats els Oscars del cinema independent. 



Participació