La comunitat xinesa parlava a la revista

per El Pou, 11 de març de 2019 a les 11:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. En el reportatge central del mes, Joan Piqué i David-Joan Torra parlaven amb membres de la comunitat xinesa, després que el dia 7 de gener la policia nacional hagués detingut cinc ciutadans d’aquest origen en tres dels cinc restaurants de la comunitat que hi havia llavors a Manresa. 

Portada del núm. 75.

El primer restaurant xinès s’havia obert l’any 1988, a la carretera de Cardona. Es desconeixia la xifra real de ciutadans xinesos que vivien a la ciutat. Es parlava d’un centenar, tot i que en l’últim cens només en constaven set perquè molts tenien residència oficial a Barcelona. Tant els propietaris dels establiments com el comissari de la Policia Nacional, Francisco Alguacil, negaven cap indici de relació amb la màfia. 
 
La Innocentada parlava del Maig del 68
 
El dia 8 de gener s’estrenava la 37a Innocentada de Manresa, escrita per Agustí Soler i Mas, amb el títol de "Parit el maig". El dia abans, la Simfònica del Vallès havia interpretat el concert de Cap d’Any, amb una setmana de retard, després de trencar relacions amb l’Orfeó Manresà. El dia 15, una fuita de gas natural provocava una explosió en un àtic del carrer de Girona i feria un jove. El dia 19, quatre persones eren detingudes per haver organitzat presumptament una xarxa de blanqueig de diner il·legal, especialment en premis de la loteria nacional. I el dia 21, Bloc, l’Agrupació Cultural del Bages i l’Orfeó Manresà presentaven conjuntament el programa d’actes culturals del trimestre. 



Participació