La nevada de 'farlopa' (Narcos a Manresa I)

per El Pou, 18 de febrer de 2019 a les 13:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. PER EMISSARI 2022

Sempre que es programa un esdeveniment on es preveuen grans quantitats de visitants hi ha qui comença a especular sobre les necessitats dels nouvinguts que el territori no podrà subministrar. Un exemple recurrent és el que es produeix en cada mundial de futbol. Els mitjans alerten de la gran demanda de prostitutes per calmar els instints animals dels aficionats més primats, i en alguns casos es parla que es demanaran reforços als països veïns per oferir prou oferta.  Això és precisament el que va passar l'any 2022 a Manresa. Bé, no amb el món de la prostitució –per sort hi van haver pràctiques alternatives de les quals ja us en faré un espòiler properament–, però sí per la suposada alta demanda d'estupefaents. Els narcotraficants van marcar Manresa al mapa, enlluernats per les previsions d'allaus de turistes. La seva discreció va ser destacable fins que va arribar el dia 8 de febrer.  

Aquell matí el dron d'una televisió alemanya sobrevolava el cel manresà quan va ser impactat pel motor d'un avió de càrrega. Els dos aparells van explotar i van provocar una nevada que aviat va ser percebuda per les fosses nasals terrestres. L'avió transportava mitja tona de cocaïna molt pura preparada per ser tallada en una nau industrial dels afores de la ciutat. Manresans i turistes van sortir al carrer estranyats per aquella nevada. Els grams queien del cel mentre els nens se'ls miraven amb il·lusió. Les mares i els pares aspiraven amb el nas per descartar que es tractés de cendra, dubtaven, així que seguien aspirant. No van passar gaires minuts fins que algú es va adonar que aquella neu era més preuada que l'habitual. L'ambient del carrer va canviar ràpidament: gent emblanquinada carregant-se les butxaques, jubilats refregant el nas pel terra i per qualsevol superfície nevada, pares explicant contes efusivament als seus fills entre cruiximents de dents, joves sortint al carrer amb escombres, policies amb multes enrotllades al nas i devorant dònuts ensucrats, dentistes observant l'escena i somrient des de la finestra de la clínica... Malauradament, la televisió alemanya va enlairar un altre dron per captar aquella efervescència ciutadana i de nou un segon avió de carrega va detonar en impactar contra l'aparell. En aquesta ocasió van ser 500 quilos de MDMA que es van sumar a la tempesta d'estupefaents que agitava Manresa.

Tot i el dia gris, amb el pas de les hores les ulleres de sol van esdevenir el comú denominador de tots els vianants i el festival del carrer es va estendre pels comerços. Els responsables dels locals climatitzats amb bomba de calor van treure els filtres de l'aparell per adulterar l'ambient de l'establiment. Aquestes botigues van mantenir-se obertes durant les nits de tota la setmana per celebrar les Manresa Snorting Nights, aprofitant que molta gent va passar les nits en blanc.

Tràfic (Narcos a Manresa II)



Participació