Període preelectoral

per Antoni Daura, 11 de febrer de 2019 a les 12:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Cap a finals de maig toca tornar a escollir els nostre regidors a l’Ajuntament, els quals acabaran escollint l’alcalde o alcaldessa. Seguint el dictat de la llei espanyola municipal i, si no hi ha aliances postelectorals ni majoria absoluta d’un partit, ho serà el que es presenti, normalment al primer lloc, d’una llista tancada. Ben segur que hi hauria altres maneres d’escollir, fins i tot en segona volta els candidats/ates més votats/ades per encapçalar la màxima representació. Però de moment això és el que hi ha.
 
És, doncs, ara un moment de tempteig, de configuració de les llistes i d’exposar, a grans trets, programes ideals de govern de la ciutat. Enguany, hi ha la novetat que un col·lectiu al marge dels partits clàssics o convencionals, però amb lligams amb entitats polítiques sobiranistes (tothom fa política, encara que el nom estigui contaminat per mala praxi de les organitzacions de sempre), sota la marca “Primàries Manresa” a la qual s’hi han presentat deu candidats, tres dels quals dones. Val a dir que no és pas una mala idea que, a més, ja s’ha plantejat en molts d’altres municipis. Caldrà veure, és clar, si la ciutadania “compra”, o no aquest model, en el qual gent diversa s’apunta per votar-los i decidir l’ordre de la llista. Val a dir que hi esperava més participació i, amb tots els respectes pels que hi són, hi trobo a faltar més persones amb trajectòria professional i social llarga i contrastada. Òbviament és molt més democràtic que no pas el sistema tancat dels partits, però crec que no serà per a ells flors i violes. Almenys aquesta primera vegada. De tota manera, valoro la seva disponibilitat d’entrar en aquest “jardí” i d’aquesta manera molt positivament.

 
Dit això, sí que vull manifestar que m’ha sorprès el to baix de les propostes que diuen voler portar a terme. Almenys les que cada candidat ha penjat inicialment i fins ara a la xarxa: molts tòpics i bona voluntat, en algun cas amb una presentació formal força justeta. Però n’hi haurà prou per seduir la ciutadania i fer el cop de timó que desitgen? Tinc els meus dubtes.
 
Dubtes que també faig extensius als partits que ja són a l’Ajuntament i els que la governen. Hem de restar a l’espera de llegir els programes, naturalment. Però desitjaria que es fessin propostes serioses, transversals i realitzables. De moment restarem atents.
 
Ah! I gràcies a tots els que es presentin (ho dic sense ironia), sigui quina sigui la seva ideologia (sempre que  no sigui populista, és clar!) perquè no és fàcil avui gestionar una ciutat com Manresa amb la situació socioeconòmica que vivim. Ànims.....
 
Arxivat a:
Opinió, eleccions, OPINIÓ



Participació