Es qüestionava la utilitat del Consell Comarcal

per Jaume Puig, 1 de febrer de 2019 a les 12:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central del mes, elaborat per Josep Tomàs, analitzava les funcions dels consells comarcals, després de cinc anys de desplegament de la institució. 

Foto: Portada del núm. 74.

El Consell Comarcal del Bages, concretament, gestionava serveis delegats, sense tenir competències senceres i sense absorbir ni la mancomunitat de l’abocador ni la de la depuradora. Movia uns mil milions de pessetes, un 90% dels quals provenien bàsicament de la Generalitat. N’era president el convergent Francesc Iglesias i Josep Riera ocupava la gerència. Llavors la seu s’ubicava a la casa Lluvià, es espera del trasllat a les noves oficines de la Muralla de Sant Domènec. Des de la revista s’enquestaven una dotzena de persones del carrer, la majoria de les quals afirmava no saber gairebé res de les funcions de l’ens comarcal.
 
El professor Calmet rebia la Medalla de la Ciutat
 
El dia 10 de desembre, el professor Josep Calmet rebia al saló de sessions la Medalla de la Ciutat. L’endemà, militants del PSC de tot Catalunya es reunien al Museu de la Tècnica per debatre propostes sobre un nou model de catalanisme. Hi participaven, entre d’altres, Raimon Obiols, Pasqual Maragall, Joan Raventós i Joaquim Nadal. Una setmana abans s’havia inaugurat la vuitena edició d’ExpoNeu al Palau Firal. El dia 20 les quatre sales del multicinemes Atlàntida tancaven per un dia per vaga empresarial i el dia 23 s’inaugurava el vuitè Campi qui Jugui, entrat en Europa.



Participació