J.S. | Actualitzat el 21/01/2019

Corrons celebra 50 anys com a pintor (1962)

CRÒNICA SOCIAL. Nascut a Manresa, l’any 1900, Enric Corrons Perramon celebrava els seus 50 anys en la professió de pintor i escenògraf en un conegut restaurant de la ciutat. 
Foto: Antoni Quintana Torres.

A la fotografia apareix al centre, acompanyat de la seva esposa, i, prop d’ells, el seu germà Anselm. En primer terme, el també pintor Puigcerver que havia treballat com a tal amb els germans Corrons. Es dona el cas que aquesta és la darrera fotografia on apareix Puigcerver abans de morir, segons va deixar escrit el fotògraf i periodista Quintana Torres. El pare d’Enric Corrons, Bonaventura, havia estat decorador i aquarel·lista, fet que va possibilitar que ell també continués bàsicament treballant aquestes especialitats.
 
El seu germà Anselm, també va ser pintor, a més de cartellista, il·lustrador, i ninotaire, que inicialment s’havia especialitzat en el dibuix humorístic, que havia practicat sobretot en la seva joventut a Barcelona, on havia col·laborat entre d’altres publicacions a l’"Esquella de la Torratxa" i "La Campana de Gràcia". Cap al final de la Dictadura de Primo de Rivera va decidir retornar a Manresa, per ajudar professionalment el seu pare en les tasques quotidianes i es va integrar immediatament en la vida cultural de la ciutat. Així va col·laborar a la "Revista Il·lustrada Jorba, Ciutat", que podríem definir com una revista noucentista d’art i cultura, i "Ara" (1930-32), d’avantguarda cultural. També va ser l’autor dels dibuixos del "Llibre Verd" de Manresa, escrit per Vicenç Prat. Durant la Guerra Civil va ser professor a l’Escola d’Arts i Oficis i un dels dissenyadors del paper moneda que va emetre l’Ajuntament. L’any 1938 va ser reclamat a files per l’exèrcit republicà. Exiliat a França, va passar per un camp de concentració de Santander fins que els avals li van permetre retornar a la Manresa franquista. En l’etapa de la Dictadura es va dedicar bàsicament a la decoració, tant de comerços com de particulars de la ciutat.

Navega per les etiquetes

CRÒNICA SOCIALart

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.