Les propostes culturals de gener

per El Pou, 10 de gener de 2019 a les 12:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Art, teatre i cinema per estimular el començament d'any.
ART
"Natural/Artificial"
Maria Camp
 
Actualment, els límits entre els conceptes natural i artificial semblen haver-se desdibuixat... Són més imprecisos i sovint pot haver-hi confusió, o enganys. Podem trobar el que és natural adulterat o allò artificial revestit d’una certa aura natural... Tot depèn d’on es posi l’accent...  Les lleis de mercat i les modes de consum en què es basa el món actual oscil· len entre aquests dos pols: els productes naturals, saludables, orgànics, ecològics... i alhora que siguin accessibles, fàcils d’administrar, assequibles i tecnològics. L’exposició vol indagar en aquesta dicotomia a través de l’art contemporani, amb una sèrie d’obres que tracten temes com els materials, el paisatge, els animals i el menjar. És una mostra amb obres d’Antoni Abad, Martín Azúa, Curro Claret, Martí Guixé, Kaoru Katayama, Juan López, Concha Prada, Francisco Ruiz de Infante, Mauro Vallejo, Verónica Vicente i Adrianna Wallis. El projecte, ideat pel servei educatiu del centre d’art La Panera, té un espai final amb propostes de tallers entorn dels temes tractats. Es podrà visitar fins al març al Centre Cultural del Casino.



 
TEATRE
"Bomber(s)" a la petita del Kursaal
Joan Morros

 
Per començar la programació teatral del 2019 del Kursaal, us recomano "Bomber(s)", del francès Jean-Benoît Patricot, el proper dijous 17 de gener a la Sala Petita. "Bomber(s)" és una obra impactant i pertorbadora, que posa en escena tres temàtiques: sexe, consentiment i discapacitat psíquica, amb una interpretació excel·lent a càrrec de l'actriu Mariantònia Salas, que va rebre el premi a la millor interpretació femenina a les Illes Balears el 2017, i l'actor Salvador Miralles. La història parteix d'una noia que diuen que és mentalment limitada i que es va enamorar d'un bomber atractiu. La noia es va construir una història d'amor i ell es va divertir amb ella, fins al punt de compartir-la amb els seus companys. La història posa en escena una realitat complexa i polièdrica, colpidora i, sobretot, necessària.
 
 
MÚSICA
Comencen el 2019 amb molta marxa 
Marc Vilanova

En primer lloc us recomanarem Xana, una de les veus més populars de la música de ball en català, amb èxits com "Indecent", que visitarà la sala Stroika per presentar l’últim treball discogràfic, 12km (dissabte, 19 de gener, 00:00 h). Sense moure’ns d’espai, els sevillans O'Funk'illo tornen per descarregar el seu funk rock a la capital del Bages, i recuperen la seva formació original per celebrar el vint anys de carrera. Aprofitaran la ocasió també per presentar el seu últim àlbum "20 Años Ajierro & 30 Amigos Embrutessío", un disc doble amb els seus grans èxits regravats i amb interessants col·laboracions (dissabte, 26 de gener, 22:30 h). I al teatre Kursaal ens visitaran els incombustibles Els Pets (divendres, 25 de gener, 21:00 h) per presentar-nos el seu nou disc, "Som". Amb nova formació i amb un repertori cada cop menys festiu, però més madur, continuaran la gira que els portarà per tota la geografia catalana.



Participació