Hi havia quatre galeries d'art

per Jaume Puig, 4 de gener de 2019 a les 12:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. En el reportatge central del mes, elaborat per Anna Crespo, Àngels Fusté, Josep Maria Oliva i Jordi Xarpell, s’analitzava el mercat artístic a Manresa.

El reportatge calculava que hi havia mitja dotzena de pintors que vivien del seu art a la ciutat, que llavors  disposava de quatre galeries: Xipell, Símbol, Chelsea i Granero. A més feia dos mesos que s’havia inaugurat una sala "amateur", La Tertúlia, impulsada bàsicament per membres del Cercle Artístic. Artistes com Miquel Esparbé, Joaquim Falcó, Ernest Descals o Ignasi Corrons parlaven a la revista de les limitacions de treballar en l’àmbit local, amb compradors de totes les capes socials però decantats preferentment per la pintura figurativa.
 
Ampans obria una nova residència
 
El dia 11 de novembre Ampans ianugurava una residència per a deficients profunds. I el dia 13 Josep Barés inaugurava l’exposició "El meu Montserrat" a la sala d’art Xipell i la seva filla, Natàlia Barés hi estrenava "Símbols", una peça per a violoncel composta per Manel Camp. Dos dies més tard, Tete Montoliu encetava una tanda de tres concerts a la sala de la Plana, amb Horacio Fumero i Peer Wyboris. El dia 26, el balsarenyenc Llorenç Planes rebia a l’Ajuntament el premi Bages de Cultura i el dia 27 uns 400 representants d’associacions de veïns de tot Catalunya commemoraven els 25 anys del naixement del moviment veïnal.



Participació