Ignasywood, el nou Hollywood

per El Pou, 19 de desembre de 2018 a les 12:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Molts de vosaltres us devíeu sorprendre quan Manresa va rebre el rodatge de la sèrie "Hache" de Netflix i l'espot promocional de Nadal d'Antena 3, ambdós filmats el novembre de 2018. És normal,
el record de la telenovel·la "Rosa" o de la mítica "Plácido" de Berlanga quedava ja molt llunyà. Però, amb el "hype" generat pels dos rodatges de tardor, l'Ajuntament va veure una oportunitat per promocionar Manresa a tot el món a través de les obres audiovisuals i, així, atreure més turistes.
 
Amb una inversió desorbitada, el consistori, juntament amb la Manresa Film Comission, va reduir els terminis d'autorització de rodatges i el cost de les taxes de filmació i ocupació dels espais públics, i va convertir la ciutat de Manresa en el paradís de tota productora audiovisual. A més, facilitava l'adaptació de localitzacions segons les necessitats del guió. Si feia falta enderrocar un edifici, cap problema, n'hi havien molts de buits. En poc temps, Manresa va ser considerada el nou Hollywood, la nova meca de la industria cinematogràfica: Ignasywood. 
 
Quan es va crear Ignasywood, Isidre de la Y va venir a Manresa a guanyar-se la vida com a figurant, fent jornades maratonianes de més de dotze hores saltant d'un rodatge a un altre i sobrevivint a base dels entrepans de pinso que les productores donaven als extres. «Els primers mesos d'Ignasywood van ser brutals. Vaig participar en més de 200 rodatges fent tots els papers de l'auca, tot i que generalment interpretava persones sense sostre i de vegades també m'agafaven per fer de ionqui. Vaig conèixer moltes estrelles! Una vegada em vaig partir un entrepà amb el Russell Crowe -ja no li servien més menjar al càtering d'actors-, però no ho hauria d'haver fet, ell era un "bully" i a partir d'aquell dia em robava l'entrepà. Per a mi aquella època era un somni fet realitat». 
 
Però el suflé va baixar ràpidament. Manresa no tenia suficients localitzacions per nodrir tantes produccions. Les imatges manresanes que apareixien en sèries, pel·lícules i anuncis van passar a ser massa recurrents... I quan les productores van abandonar la Catalunya Central, Ignasywood es va repoblar amb youtubers. Gent massa jove que paga molt malament. «Aquí vaig començar a passar-les putes. Encara gràcies que vaig fer de doble de mans d'un paio que feia "unboxings" de productes tecnològics, no sé pas per quin motiu ell sempre tenia durícies a les mans. Aleshores jo també feia de víctima en vídeos de bromes "pranks". No m'hauria imaginat mai que diria això... però per desgràcia també es va acabar l'etapa dels youtubers, per falta d'oci a la ciutat i per tenir una població massa envellida. Ara la cosa està fotuda... Ja no m'arriba per a un lloguer, i visc a l'ombra d'Ignasywood, darrere de la Y. Sembla que la nova tendència al plató vivent de Manresa és el cinema per a adults. I tot i que he provat d'anar a algun càsting, l'experiència no m'ha deixat un bon gust de boca».  



Participació