Entrebosc Negre 2015 (Mas Pubill)

per Josep Pelegrin, sommelier de l’Escola Joviat, 12 de desembre de 2018 a les 14:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. Tenim a la copa un vi que se surt del que és habitual, cosa meritòria. No busquem ni potència ni múscul. Tampoc fragilitat, ni lleugeresa, ni subtilitat.

Un color pujat, viu, atractiu, deixa pas a un nas on destaca la frescor. Fruita vermella i de bosc molt fresca combinada amb notes especiades i tocs herbacis, amb una gormanderia que  fa ganes de tastar-lo. Tot suportat sobre un fons molt encertat de fusta nova que li fa d’esquelet. L’entrada ja ens marca molt el caràcter fresc: acidesa, notes vegetals a la punta de la llengua, però sense ser desagradables. Aquestes notes ens aporten una sensació elèctrica, d’espurneig, que disparen el vi cap al fons del paladar, l’estiren com un tros de roba, tensa. Ens apareixen les notes madures però fresques de la fruita, vermella i de bosc, ben combinades amb espècies seques i notes boscanes. El final de boca és llarg i agradable, amb un record mineral, de pedra seca. Un vi per prendre ara mateix, un punt refredat i acompanyant plats no excessivament potents. Un vi negre jove i refrescant, golut com un caramelet.

 
Preu de venda: 26,65 euros



Participació