Els marginats parlaven a la revista

per Jaume Puig, 11 de novembre de 2018 a les 11:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. En el reportatge central del mes, elaborat per Josep Tomàs, s’analitzava el món dels marginats socials, també anomenats indigents o vagabunds, la majoria dels quals renunciaven a emmotllar-se a les ajudes de l’Ajuntament o de Càritas. 
 
Portada del núm. 71

La revista parlava amb personatges com el "Pollo", habitual de la plaça de Valldaura, o una parella provinent de Sant Vicenç de Castellet –el Justo i la Catalina– que estaven instal·lats en un magatzem de l’Estació d’Autobusos. D’altres preferien mantenir-se en l’anonimat, com una dona amb les inicials R.M., que afirmava tenir familiars importants a Barcelona. Cada un explicava la seva història.  
 
Es desmuntava el ‘supositori’ de la Reforma
 
El dia 27 de setembre, un cop superats els tràmits burocràtics, es van iniciar els treballs per desmuntar el monòlit aixecat pel règim franquista a la plaça de la Reforma, en memòria dels caiguts pel bàndol vencedor. El dia 1 del mateix havia tancat l’Institut Français, per jubilació del seu director, Jacques Jordà i el mateix dia el TDK Manresa de bàsquet havia fet un homenatge al jugador Jordi Creus. I el dia 19, els veïns del carrer de Sant Andreu tallaven el trànsit com a protesta per les molèsties ocasionades pels grups de joves que s’aplegaven a les nits a l’entrada del bar Río.



Participació