27a Festa de la Verema del Bages 2022

per El Pou, 11 d'octubre de 2018 a les 13:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


«Una dotzena de trepants percutors em punxaven el cap de manera asincrònica... Vaig obrir els ulls ajudant-me amb els dits i vaig tardar una estona a veure-hi nítidament. Què hi faig al terra? I al carrer? La boca seca, pastosa, em va connotar que l'anterior va ser una nit llarga, i a partir d'aquell moment em tocaria fer front a les conseqüències... Nàusees, em vaig incorporar i vaig obrir la comporta estomacal per la boca a sobre de la persona que tenia estirada al costat. Aquests símptomes i descobrir que tens una persona desconeguda al costat –ara amb el rímel corregut–, no tendeix a ser el començament de cap història que faci goig d'explicar, i encara menys si t'adones que no només hi ha una persona, sinó centenars. Tothom inconscient i en pilotes. Algú gemegava i el panorama no podia ser més desolador. Una mega ressaca general? I aleshores vaig recordar com havia acabat en una escena que, a priori, encaixaria més en una pel·lícula de la saga "The Hangover" que no pas amb la 21a Festa de la Verema del Bages» .
 
(fragment del diari personal de l'Emissari 2022, del 7 d'octubre de 2022)
 
La festa de la Verema del Bages que commemora l'obtenció de la Denominació d'Origen Pla de Bages al 1995 sempre s'havia celebrat a Artés. Cada any, fins que els deliris de grandesa de la Manresa de l'any 2022 van arrabassar tots els actes d'aquesta celebració i els van centralitzar a la “nova capital catalana”. La principal ambició del consistori va ser integrar el vi a la ciutat per tal d'atraure l'enoturisme. Per fer-ho, es va destinar una part important del pressupost municipal a ajudar antics i nous cellers de la comarca a envellir els vins sota l'aigua de la Séquia per dotar-los d'ànima. D'aquesta manera es pretenia promoure la història i "miracles" de la ciutat. La crida va tenir tant èxit que la Séquia es va omplir de milers d'ampolles de vi. El problema va ser que, una nit abans de la Festa de la Verema del Bages, un grup de brètols amb passamuntanyes van repassar la Séquia rebentant totes les ampolles submergides i van fer una última parada de destrosses a la Planta Potabilitzadora de Manresa. El resultat va ser que durant els tres dies que es va celebrar la Festa de la Verema, de totes les aixetes, fonts i aspersors de la ciutat en sortia vi. I el final ja el sabeu, però amb més senyals que no pas pèls.



Participació