BUGADA AL POU. Setembre 2018

per El Pou, 17 de setembre de 2018 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PER QUINTÍ TORRA CORDONS
La festa del Xai, en directe
 
Aquí els teniu. Els autors del tema d’aquest mes van anar a Larraix en plena Festa del Sacrifici –també coneguda com a Festa del Xai– i van ser convidats a viure-la a casa d’una família. D’això se’n diu immersió en els costums i la quotidianitat de les cultures en la tasca periodística. A la fotografia, els nostres redactors amb el xai sacrificat. Acabat el festí, van retornar al lloc on estaven allotjats com a "enviats especials", l’hotel España, una clara referència al passat colonial i al pas de ciutadans de l’estat espanyol a la ciutat marroquina.  


 
David Repullès i la llet Pascual
 
Ja fa uns dies que Pascual, l’empresa de productes lactis que a Catalunya està establerta a Osona, ha estrenat anunci a la televisió. l el protagonista és precisament un manresà, David Repullès, membre del duet Filferro. Hi apareix interpretant la cançó You’re so beautiful –escrita i interpretada per Billy Preston el 1974– però que va popularitzar Joe Cocker. Es veu que el David es va presentar a un càsting i va resultar ser l’escollit. Per cert, els Filferro, que són una banda amb un repertori de versions de cançons conegudes –el que els més moderns en diuen "covers"–, estan preparant temes propis que aviat veuran la llum.


 
Entrada VIP
 
El que ja fa temps que fa bolos i té un ampli repertori de rumba és el santjoanenc Antonio el Remendao que, acompanyat de la seva guitrarra i amb molt de ritme, va oferir un concert de tarda durant la Festa Major en un indret, fins ara, poc explotat, la plaça de Sant Ignasi Malalt, on els espectadors van fer servir les escales de baixada com a grades. Un subscriptor que hi va assistir m’ha fet arribar una imatge on es veu, sens dubte, la millor localitat per assistir al recital, el balcó d’un primer pis on un veí calorós –va exhibir la seva panxa portentosa a tothom– va gaudir de valent amb el ritme del concert.


 
Laura Serrat, model
 
Qui sí que va posar per a l’ocasió és la nostra redactora Laura Serrat. La Laura, que tot i que no ha acabat els estudis de Periodisme ja fa temps que publica a diferents mitjans, ha estat la cara amable de la promoció dels auriculars sense fils que "Regió7" ha estat promocionant entre els lectors i subscriptors aquest estiu. Sempre jovial i somrient, es devia prestar a fer de model de seguida. 


 
Es lloga?
 
El que no se soluciona tan ràpid és la intervenció en finques de la ciutat, especialment al centre històric, que, directament, s’esfondren i no compleixen cap mena de normativa. Malgrat que podria semblar senzill, es veu que l’Ajuntament no ho té tan fàcil per intervenir en aquests espais ja que, com en la majoria de vegades amb temes immobiliaris, els propietaris barruts sempre tenen les de guanyar. I n’hi ha de ben cínics, com el que pretén vendre o "llogar" una casa mig ensorrada al carrer del Canonge Montanyà. Al rètol que podeu veure, només caldria afegir-hi el gran lema de les finques fetes un desastre: moltes possibilitats.




Participació