Les propostes culturals de setembre

per El Pou, 7 de setembre de 2018 a les 20:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Comencem el curs amb cultura per combatre la síndrome postvacacional.
MÚSICA
Blaumut de gala

Marc Vilanova
 
L’actuació del cantautor Cesk Freixas, el divendres 7 de setembre al vespre, obre un mes d’intensa programació musical al Kursaal. Destaquen els concerts de veus d’aquí com la de Laia Badrenas (dijous 20, a les 20:00 h), amb una proposta de "groove" molt personal, el conjunt rumber santjoanenc El Quinto Carajillo (dijous 27, a les 20:00 h) o el duet que conformen Jo Jet i Maria Ribot presentant el recital "Amb el cor" (divendres 28, a les 21:00 h), en el qual repassaran temes de tota la seva trajectòria arranjats per a l’ocasió per Magalí Saré (Quartet Mèlt), Eduard Gener i Ricard Cots  acompanyats de sis joves músics (Anna Rovira, Berta Planes, Laura Muñoz, Ricard Cots, Joel Díaz i Pau Lafoz). La gran proposta del mes, però, és l’aterratge al teatre de Blaumut (dissabte 15, a les 21:00 h) empeltat amb la GIOrquestra (Orquestra Simfònica de Girona). La banda, una de les que ha girat més aquest estiu, compta amb una base musical amb forta presència dels instruments de corda, harmonitzats per Oriol Aymat. Precisament el violoncel·lista del grup ha estat l’encarregat de bastir una proposta exclusiva i inèdita en què repassaran els principals temes dels tres discos del grup arranjats per als instrumentistes gironins. 


TEATRE
Èdip, un bon clàssic
Joan Morros

 
"Èdip", de Sòfocles, és l'obra amb què comença la programació del Toc de Teatre de tardor al Kursaal. Està dirigida per l'Oriol Broggi, del que ja hem pogut veure al Kursaal muntatges com "Antígona", "Electra", "Hamlet", "Incendis"... L'actor Julio Manrique, en el paper de rei de Tebes, és el protagonista d'aquest muntatge, considerat una de les grans tragèdies gregues. Té dos grans temes centrals: la incansable recerca de la veritat fins a les últimes conseqüències i la convicció que el destí sempre es compleix. Acompanyen a Manrique en el repartiment Carles Martínez, Marc Rius, Mercè Pons, Ramon Vila, Miquel Gelabert i Clara Ramon. Es presenta els dies 29 i 30 de setembre al teatre Kuraal.



ART
Tresors per visitar
Maria Camp
 
Els segles XIX i XX van ser unes de les etapes més fecundes i reeixides de la història de l’art, plenes de canvis i debats. Uns segles que van veure una gran evolució en el món i el mercat de l’art i un canvi de capitalitat que passaria de París a Nova York. L’exposició que us proposem investiga tot això a través d’una tria de gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut, amb obres de grans artistes d’aquests dos segles. "De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut" es pot visitar fins al 28 d’octubre al Centre Cultural del Casino. No us la perdeu! Una altra exposició que no heu de deixar de visitar és "Itinerari de l’oblit". Una joia de l’artista Roser Oduber que trobareu fins a mitjans de setembre al Cercle Artístic de Manresa, que s’endinsa en un treball per començar de nou, per trencar el dolor fruit de la mort del seu fill; per recompondre els trossets de vida i reprendre l’activitat creativa. El resultat són unes obres intenses, i que estan acompanyades pels treballs d’alumnes de 3r i 5è de primària de l'escola Flama, fruit del projecte de descoberta de l'art contemporani que Oduber i Teresa Bover hi van conduir.



Participació