Malgrat la crisi, els manresans viatjaven

per Jaume Puig, 17 d'agost de 2018 a les 11:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. En el reportatge central, Àngels Fusté, Joan Morros i Míriam Tirado parlaven amb les agències de viatges del moment –Masanés, Baixas, Melià, Aster-Mediterráneo i Concord– que explicaven que la crisi i la devaluació de la pesseta no havien fet canviar les previsions dels manresans. 


Aquell any es feia el Xacobeo, que no atreia tanta gent com l’Expo de Sevilla, de l’any anterior. Entre els que sortien a l’estranger, molts joves triaven l’interrail per les capitals europees, però EuroDisney atreia públic familiar. També funcionaven dos punts d’informació, Bloc i Calaix. Maribel Gonzalo, de Calaix, explicava l’experiència dels camps de treball, una manera econòmica de córrer món. Entre els manresans més viatgers, s’entrevistava Lluís Pinyot, que explicava l’experiència de Costa d’Ivori, i Ernest Molins, que tornava d’Indonèsia i es preparava per anar a Mèxic.
 
S’inaugurava la Residència de la Sagrada Família
 
El dia 23 de juny, el conseller de Benestar Social, Antoni Comas, inaugurava la Residència d’Avis de la Sagrada Família i tres dies més tard una multitudinària festa popular celebrava la inauguració coincidint amb les festes del barri. El dia 10 havia mort electrocutat a Salo, mentre reparava una avaria, el jove Josep Garriga Pitu. Tenia 26 anys i era molt conegut per la seva participació en diverses associacions. El mateix dia, el  fotògraf Francesc Català Roca presentava a la llibreria Parcir el quart volum de la Història Gràfica de Manresa, dedicat a la Guerra Civil.



Participació