Casa Soler Arola

per Lluís Virós, 29 de juny de 2018 a les 11:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PATRIMONI CIUTADÀ. Aquest edifici és un exemple típic dels que conformen el front del primer tram del passeig, davant del Casino. Es va acabar el 1925 en estil noucentista. El més característic de l’edifici és el tractament diferenciat que es va donar a cada planta en la façana, amb l’ús de tribunes, i la profusió d’elements decoratius.
Foto: Francesc Rubí

Es tracta d’un edifici d'habitatges entre mitgeres de molt bona factura, amb planta baixa comercial, entresol, quatre pisos i un àtic residencials. La façana no és simètrica i hi destaquen dues alineacions verticals d’obertures distribuïdes de diferent manera a cada planta. En el pis principal i en el segon hi ha tribunes desplaçades a la dreta que enllacen amb balcons amb baranes de balustres. En la tercera planta hi ha balcó de balustres a la dreta i porta balconera a l’esquerra i, en el quart, finestra doble a cada costat. Totes les obertures presenten elements ornamentals de pedra que remarquen els arcs i els muntants, amb relleus a les llindes i trencaaigües. També destaquen les línies d'imposta en la primera i segona planta. L'últim pis es transforma en àtic amb un cos central i terrasses a cada costat. La planta baixa i l’entresol estan dissenyats per a una funció comercial mentre que la porta d’entrada és tan alta com aquestes dues plantes. El mur està arrebossat i té un estuc per remarcar les juntes.
 
El catàleg de Manresa protegeix el volum i l’aspecte exterior de l’edifici pel valor artístic i històric, i per la composició de la façana. És un immoble que deixa empremta en el tram inicial del Passeig com a reflex de l’arquitectura burgesa.



Participació