Lluís Virós | Actualitzat el 29/06/2018

Casa Soler Arola

PATRIMONI CIUTADÀ. Aquest edifici és un exemple típic dels que conformen el front del primer tram del passeig, davant del Casino. Es va acabar el 1925 en estil noucentista. El més característic de l’edifici és el tractament diferenciat que es va donar a cada planta en la façana, amb l’ús de tribunes, i la profusió d’elements decoratius.
Foto: Francesc Rubí

Es tracta d’un edifici d'habitatges entre mitgeres de molt bona factura, amb planta baixa comercial, entresol, quatre pisos i un àtic residencials. La façana no és simètrica i hi destaquen dues alineacions verticals d’obertures distribuïdes de diferent manera a cada planta. En el pis principal i en el segon hi ha tribunes desplaçades a la dreta que enllacen amb balcons amb baranes de balustres. En la tercera planta hi ha balcó de balustres a la dreta i porta balconera a l’esquerra i, en el quart, finestra doble a cada costat. Totes les obertures presenten elements ornamentals de pedra que remarquen els arcs i els muntants, amb relleus a les llindes i trencaaigües. També destaquen les línies d'imposta en la primera i segona planta. L'últim pis es transforma en àtic amb un cos central i terrasses a cada costat. La planta baixa i l’entresol estan dissenyats per a una funció comercial mentre que la porta d’entrada és tan alta com aquestes dues plantes. El mur està arrebossat i té un estuc per remarcar les juntes.
 
El catàleg de Manresa protegeix el volum i l’aspecte exterior de l’edifici pel valor artístic i històric, i per la composició de la façana. És un immoble que deixa empremta en el tram inicial del Passeig com a reflex de l’arquitectura burgesa.

Navega per les etiquetes

PATRIMONI CIUTADÀPasseig Pere III

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.