Les propostes culturals de juny

per El Pou, 15 de juny de 2018 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Art, cinema i teatre per començar l'estiu amb bon peu.
ART
Les flors d’Ofèlia
Maria Camp
 
Aquest és el títol d’una exposició que no us podeu perdre. És de l’artista Alèxia Lleonart i es pot veure fins a final de mes a la llibreria Papasseit. "Les flors d’Ofèlia" és un treball que combina el resultat de les darreres investigacions de l’artista: d’una banda la tècnica japonesa d’estampació tèxtil amb plantes, anomenada "tataki-zome", i de l’altra una catalogació de les plantes i les seves propietats tintòries que troba a l’entorn natural on viu (Bages i Moianès). L’estampació "tataki-zome" consisteix a martellejar fulles i altres elements vegetals frescos, entre teles habitualment de cotó, per poder-ne anar extraient el suc. D’aquesta manera, la sensació és que a la tela hi queda l’empremta de l’element natural. Lleonart, combinant aquesta tècnica i la investigació botànica, ens ofereix un treball exquisit en el qual ha relacionat les plantes que ha trobat i recol·lectat ella mateixa amb les que apareixen a l’obra Hamlet, de Shakespeare, resseguint les que l’obra esmenta i buscant-les o relacionant-les amb les del nostre entorn.



 
CINEMA
Final de temporada
Jordi Casas
 
Cineclub Manresa ja ha acabat la programació regular dels diumenges, però encara queden tres sessions especials en col·laboració amb altres entitats durant el mes de juny. 

 
La primera cita, com cada primer dijous de mes, és amb el Documental del Mes, el dia 7 a les 20 h. En aquesta ocasió es projectarà "Petitet", la història d’un gitano barceloní que va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre de la ciutat, ni més ni menys que el Liceu. El director, Carles Bosch, va ser nominat a l’Oscar pel documental Balseros. El dissabte de la mateixa setmana, dia 9 a les 12 h, s’estrenen dos curtmetratges produïts en el marc del projecte Vi_suals. En aquesta edició, els treballs tenen com a eix vertebrador la locució llatina "tempus fugit" (el temps s’escapa) i han estat dirigits per dues parelles de cineastes: Roger Roca i Albert Serrador d’una banda, i Oriol Segon i Albert Palomar de l’altra. Finalment, el dimecres dia 20, a les 19:30 h, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades i en col·laboració amb el Consell de Solidaritat de Manresa, es projectarà el film "3.000 nits". Inspirat en fets reals, explica la història d’una mestra palestina empresonada a Israel sota falses acusacions. Totes les sessions són a l’Auditori de la Plana de l’Om amb entrada lliure.

MÚSICA
Manrusionica
Marc Vilanova
 
Aquest mes ens centrem en el festival de música electrònica Manrusionica del 9 de juny, esdeveniment que complementa la capitalitat cultural de Manresa cap a estètiques més contemporànies i avantguardistes. Ubicat estratègicament al calendari com a avantsala del Sónar de Barcelona, el festival neix el 2011 per donat a conèixer la música electrònica a Manresa. Amb el difícil repte de donar-hi continuïtat superat amb nota, els organitzadors presenten la vuitena edició. Des de l’any 2011 el festival s’ha fusionat amb la ciutat i ha donat utilitat a espais com la plaça de la Reforma o el parc de la Seu, amb un èxit de participació majúscul que confirma l’encert de l’aposta. Els artistes participants són aquests; A l’Espai Parc de la Seu (11.30 h a 01.00 h): Akkan, Joseph, Beatlove, Fernando Lagreca, Neonized, JMII i Dj LÖKAGÏTA. A la plaça de la Reforma (19:30 h a 02:30 h): Ylia, Nightwave i Cora Novoa. Espectacle audiovisual (00:00h). I a la sala Stroika (00:00 h a 06:45 h): Adwer, Blush Response, Delusions, Kyar i Umwelt.
 



Participació