Trencaclosques urbanístic

per El Pou, 16 d'abril de 2018 a les 21:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
  EDITORIAL DEL CUL
 
 
Si ens posem a analitzar el panorama polític del país no en tenim prou amb les pàgines de tota una revista sencera. A més, resultaria absolutament inútil. Cada hora, cada minut, fins i tot cada segon els fets fan un tomb. No sabem ni qui ni com es governarà la Generalitat. El que sabem segur és que d’aquí justament un any mal comptat, se celebraran eleccions municipals. Per si algun manresà no ho tenia clar, les pistes al carrer fa ja alguns mesos que s’han materialitzat en forma d’obres. Intervencions que, com mana el guió, sempre s’inauguren poc abans de la cita amb les urnes. El regidor encarregat del planejament urbanístic, Marc Aloy, fa temps que té clar el puzle: és un gran trencaclosques aprovat a principis del mandat que ara comença a cristal·litzar amb la Bonavista com a primer gran sector reordenat. Amb la inestimable col·laboració de Jordi Serracanta, va torejant el dia a dia tot gaudint de petits triomfs cada cop que s’ensorra un edifici, s’esponja una zona o mig s’arregla algun vial boterut. 
 
Després d’anys d’estretors, ara hi ha algun diner per fer alguna cosa. Aloy hi està tan afeccionat que podria haver participat en el primer concurs de puzles que es va organitzar el 24 de març passat amb motiu de la setmana del Comerç. S’hi podria haver presentat en la competició d’adults amb Serracanta, tenien moltes opcions de guanyar, però, tenint en compte que les intervencions en el pla general urbanístic van per zones, potser se li esqueia més fer trencaclosques infantils de menys peces en la categoria d’adults i nens. Ell podria anar col·locant les peces amb la supervisió de l’home dels paisatge urbà de l’Ajuntament, David Closes, expert en combinar formigó, plaques rovellades, parcs infantils reixats, fanals guerxos i cubs geomètrics. A la Bonavista, al nou ascensor de Santa Llúcia a la plaça Major, amb sortida en una façana que fa de decorat o en la resta d’intervencions previstes fins a la primavera de 2019. 



Participació