Retrat d'una família Km.0

per Aida Solà , 15 d'abril de 2018 a les 23:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
23 d’abril . Sant Jordi. Una urbanització de cases adossades al Vallès Occidental. El dia s’allarga, comença el bon temps. Els veïns surten a arreglar el jardí, a fer l’hort, a dinar a fora. Una família de classe mitjana catalana es troba al jardí de la casa del Jordi i la Carme. El pare del Jordi (l’avi) es diu Jordi; el fill del Jordi (el nét) també es diu Jordi. Tres generacions de Jordis celebren plegats el dia del nostre patró.
 
Adossats el formen un elenc d’actors excel·lents: Ramon Madaula (autor de l’obra), representa l’artista tancant en el seu propi món i sovint incomprensible per la gent del voltant; Rosa Renom interpreta a una dona incompresa per la seva família, però capaç d’entusiasmar-se amb petites coses; Camilo García - en substitució de Carles Canut, de baixa per malaltia- ja no té l’autonomia física, enyora el seu passat i s’adona que es troba al final de la vida; Marieta Sánchez representa aquell personatge que cada vegada ens resulta més imprescindible, la cuidadora sud-americana, que tot ho contempla des d’un punt de vista diferent; Guillem Balart , el jove de la família; i Jordi Bosch interpreta un home frustrat a causa de les ambicions professionals que mai arriben, víctima dels interessos polítics i les recomanacions que van sempre per davants dels mèrits de cadascú, envejós e imprevisible.

Foto: Teatre Kursaal (Facebook)
 
Amb una hora i mitja de durada, 'Adossats' parla de nosaltres mateixos, dels temps actuals i de les nostres obsessions. Una crítica suau de tot plegat. 
Arxivat a:
Cultura, família, una, retrat


Participació