La promoció econòmica municipal fracassava

per Jaume Puig, 3 d'abril de 2018 a les 12:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El reportatge central de la revista, elaborat per Josep Tomàs, analitzava els resultats de les accions impulsades des dels organismes públics comarcals i locals per combatre la crisi i en constava el fracàs. 


El mal funcionament del Consell Econòmic i Social i la falta de continuïtat del treball conjunt dels participants en l’estudi "El Bages cap al 2000" més aviat havien contribuït a empitjorar els efectes de la crisi econòmica. El nombre d’aturats registrats a l’oficina de l’INEM de Manresa superava els 8.000. Les inversions havien disminuït dràsticament en tres anys, les grans empreses –com ara Mines del Llobregat i Pirelli– tenien dificultats i el comerç ho notava, segons constatava el president de la UBIC manresana, Agustí Cler.
 
Debutaven els Tirallongues
 
El dia 21 de febrer, amb motiu de la Festa de la Llum, la colla castellera Tirallongues aixecava els seus primers castells de manera oficial, en el marc dels actes organitzats pels administradors de l’any, el grup l’Espantall. El dia 7 del mateix mes s’havia estrenat al teatre Conservatori, amb motiu de la celebració del centenari de les Bases de Manresa, la suite "Ressorgir", de Manel Camp, amb lletra del poeta Miquel Martí i Pol, que va assistir a l’acte. D’altra banda, el dia 19 el rector de la UPC, Gabriel Ferrater, havia presentat el llibre "50 anys de l’Escola de Mines (1942-1992)".



Participació