Sumoll edició limitada, de Vins Grau

per Sergi Blanque, sommelier d’El Terrer 1834, de Santpedor, 16 de març de 2018 a les 10:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. Nou producte de Vins Grau, de Maians, fruit del treball dut a terme des de fa dos anys, per aconseguir una nova col·lecció de vins monovarietals, entre els quals el sumoll. La idea va ser elaborar vins seguint les tècniques dels nostres avantpassats, intentant obtenir la màxima semblança possible. 
Els ceps de sumoll són gairebé centenaris, ja que era una de les varietats més plantada a la nostra comarca, igual que a la resta de Catalunya. Una gran aposta donades les dificultats del seu conreu. És un vi que no és tan comercial com el públic en general pugui esperar. A la vista mostra un color pujat i intens, que no és habitual en els vins de sumoll. En nas trobem notes florals, afruitades, terroses, i una sensació rústega, com els vins d’abans. En boca tornen a sortir les notes detectades al nas però l’acidesa el fa un vi ben viu. Un vi de terrer amb vida per davant. Un vi que no et deixa indiferent. Se n’han fet solament 2.700 ampolles.
 
Preu de venda: 17 €
 
 



Participació