El teatre amateur perdia públic

per Jaume Puig, 6 de febrer de 2018 a les 10:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El tema central de la revista de gener del 1993 analitzava el panorama del teatre amateur, en una ciutat amb llarga tradició i amb unes quantes nissagues familiars de comediants. 


El reportatge, però, detectava poca sensibilitat per part de l’Ajuntament. El regidor de Cultura, Marcel·lí Llobet, explicava que els donaven el mateix tracte que a la resta d’entitats culturals; unes subvencions d’un total de 100.000 pessetes als grups consolidats. Llavors funcionaven grups com ara l’Arlequí, el Col·lectiu d’Actors Manresans, l’Agrupació Teatral Manresana, l’Espantall o Nostra Llar del Poble Nou. Una de les fites del teatre amateur de l’època era la Innocentada. Aquell any se’n feia la 36a edició, duia per títol de "Manca Parket", d’Agustí Soler i Mas, autor de bona part de les anteriors. D’altra banda, el teatre professional es gestionava des de l’Ajuntament, amb el programa Teló, però a partir d’aquell any havia d’anar a càrrec del Grup Cultural de l’Agrupació Cultural del Bages.
 
El Museu de Geologia estrenava instal·lacions
 
El dia 15 de desembre, el Museu de Geologia Valentí Masachs, de l’Escola Politècnica, inaugurava les noves instal·lacions, amb vitrines didàctiques i pantalles informatives. El mateix dia, l’abstenció del regidor Josep Balet (PP) permetia l’aprovació del pressupost municipal. I el dia 22, el conseller de Medi Ambient, Albert Vilalta, inaugurava la setena edició del Campi qui Jugui, amb ambientació centrada en l’ecologia.



Participació