La cavalcada del Papa i el mag

per El Pou, 12 de gener de 2018 a les 10:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. PER EMISSARI 2022


Quan es va començar a planificar el calendari del desitjat any 2022, un dels primers esdeveniments que Manresa podia aprofitar com a aparador mundial era la Cavalcada dels Reis Mags d'aquell mateix any. El problema era que des del moment en què es va proclamar seriosament la República Catalana –que ningú no es confongui amb la finta de l'any 2017–, els Reis Mags van ser eradicats de la cultura popular del país. Com planificar, en un país republicà, un acte que té com a protagonistes tres monarques? Bé, ni en l'Evangeli segons Mateu –únic relat bíblic que explica la visita d'uns mags/savis al Messies nounat– ni en cap altre font es menciona que els visitants fossin reis. Així que l'ajuntament va decidir fer un rentat de cara a una tradició que s'havia anat ornamentant sense cap criteri. Res de Reis Mags, només Mags. 
 
Després d'intenses negociacions per dur el mediàtic David Copperfield a la ciutat, el consistori va tirar la tovallola en no poder reunir el mig centenar de verges que el mag reclamava per abandonar la seva modesta mansió de Las Vegas i venir a fer volar quatre coloms. Per sort o per desgràcia el següent mag a la llista de candidats era el Mago Pop, Antonio Díaz, que tenia el plus de ser català i no exigia en el seu contracte substàncies prohibides per la llei. Però per generar el ressò internacional que el 2022 requeria feia falta una presència divina... El Papa de Roma no havia respost a cap de les invitacions per venir a celebrar el 500è aniversari de l'arribada de Sant Ignasi a Manresa. Però aquesta vegada, en presentar-li la proposta que la seva presència serviria per fer feliços els més petits de la ciutat –després d'anys sense cavalcades de reis– fent una ruta multitudinària amb Papamòbil i sacs de caramels per tirar-los a la cara dels infants, el Papa va acceptar just després que se li entelessin les ulleres.
 
Desenes de cadenes de televisió van emetre aquell 5 de gener la "performance" manresana. La ciutat estava plena a rebentar de fe i l'aparador era excepcional. Llàstima que en el moment de la veritat, quan el Papamòbil va parar al Pont Vell, el Papa va sortir del vehicle i el Mago Pop l'havia de teletransportar fins al terrat de la Cova, el màxim representant de la fe cristiana va desaparèixer i no va tornar a aparèixer per enlloc. Aquest fet va generar un terrabastall sense precedents i Manresa va clavar el primer acte d'aquell 2022. Per cert, uns quants manresans van intentar lucrar-se dient que el Papa s'havia convertit en una rata, en un colom o fins i tot en una peça de roba interior que hi havia penjada a prop del lloc de la desaparició. Continuarà...


La Llum 2.0(22)



Participació