Collbaix Singular d’Àmfora Negra 2014

per Joan Sala, sommelier de Vins Alsina, 21 de desembre de 2017 a les 11:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. Aquest vi és la màxima expressió del Celler El Molí. És una producció molt petita, de només 288 ampolles i les varietats són: 66 % de Sumoll i 33 % de Mandó, en tots dos casos produïdes en vinyes recuperades al Bages. 
La verema s’ha fet manualment i la criança sobre mares s’ha realitzat en àmfores de terrissa durant deu mesos. D’aquí el seu nom. Aquest vi no s’ha estabilitzat per tal de no trencar-ne l’equilibri. Es recomana decantar-lo i beure’l en copa gran, tipus Riedel o Spiegelau. La tonalitat vermella amb tocs grana i llàgrima marcada li dona un aspecte visual de vi de capa mitjana. En boca, té entrada llaminera i fresca, tanicitat rodona i post gust llarg de fruita gebrada. Dominen les notes de fruits del bosc, herbes aromàtiques i sotabosc que marquen la puresa de les varietats d’origen. Acompanya carns vermelles, caça de ploma i bolets. Molt recomanable en aquesta època de l’any, el maridatge amb un plat de fricandó amb llenegues.
 
Preu de venda: 45 euros



Participació