Les autoescoles estaven en crisi

per Jaume Puig, 6 de novembre de 2017 a les 10:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El tema central de la revista de setembre, elaborat per Marta Mora i Joan Piqué, abordava el difícil moment que vivien les autoescoles de la ciutat.

L’excés de centres i el descens demogràfic convertien el negoci en poc rendible. Hi havia divuit autoescoles –alguns entrevistats manifestaven que en sobraven ben bé vuit– i la majoria eren petites. En un sector tan atomitzat, el descens de la natalitat hi incidia de ple. Aquell any hi havia 968 joves de divuit anys, força menys que l’any anterior. I el descens es preveia constant. El reportatge també reflectia la picabaralla que hi havia entre l’autoescola Rosal i la resta, a causa de la política d’abaixar preus de la primera. D’altra banda, des de feia un any es podia fer l’examen teòric de conducció en català, tot i que encara era una opció poc seguida.

Pujol inaugurava el nou Congost
 
El dia 6 de setembre, el teatre Conservatori tornava a obrir les portes al públic amb un espectacle de la Lloll Bertran, després d’haver-hi fet obres en mesures de seguretat, una instal·lació elèctrica més moderna i un sistema renovat de calefacció. I el dia 11 de setembre el president Jordi Pujol inaugurava el nou pavelló del Congost, que havia tingut un cost de 700 milions de pessetes i on el TDK Manresa havia de jugar els partits de lliga.



Participació