Un homenatge als supervivents de la lleva del biberón

per Aida Solà, 19 d'octubre de 2017 a les 21:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEATRE. La Sala del Gran del Kursaal va acollir el passat cap de setmana l’obra ‘In Memoriam’ creada i dirigida per Lluís Pascual. El muntatge, que es va estrenar el final de Temporada Alta, va iniciar al Kursaal la seva gira per Catalunya. 
Any 1936. Espanya porta dos anys de guerra civil. Davant la necessitat d'homes als camps de batalla, un grup de joves de 17 anys són reclutats pel bàndol republicà i enviats a primera línia de foc per ocupar les trinxeres i conquistar l'Ebre. 
 
Any 2016. Els nois de la Kompanyia Lliure (Teatre Lliure) debuten recordant la lleva del biberó a partir del testimoni d'alguns supervivents. 




"In Memoriam" és un interessant muntatge on 6 intèrprets (Joan Amargós, Enric Auquer, Quim AvilàEduardo Lloveras, Lluís Marquès i Joan Solé) es posen a la pell dels seus personatges. Els viuen. Els porten del passat fins al present i ens expliquen, en primera persona, la seva vida. La seva història. Una història que ha quedat una mica oblidada. Durant la funció, l'espectador acabarà coneixent una perspectiva diferent d'una de les etapes més dures de la guerra civil espanyola. Aquí, la història s'explica des de baix, analitzant cada un dels detalls. El text que s'explica és real, i és fruit d'un meticulós treball de documentació que inclou entrevistes a uns pocs supervivents. La posada en escena és senzilla, però clara. Una estructura que simula les trinxeres i una pantalla amb projeccions audiovisuals.
 
El conjunt resulta molt interessant en tot moment, però sobretot en aquells en què entre escena i escena s'ensenyen declaracions d'algunes de les cares més conegudes del conflicte. I, com a complement final, la música en directe afegeix solemnitat a l'espectacle. In Memoriam és una obra irregular. Un espectacle que parteix d'una base molt sòlida i una idea que es realitza amb molta narrativa i poc moviment. 
Arxivat a:
Cultura, lleva, del, biberó, TEATRE



Participació